Verslag wandeling Hever

Geschreven door Daniel. Gepost in Wandelingen

Zondag 16 september ... Galgo Aid Europe met HS Kyon... Was On The Move

Mini-Affiche-Wandeling-Boortmeerbeek

We gingen, in een organisatie in samenwerking met hondenschool Kyon, terug naar de locatie van onze viering van 10 jaar GAE. De weergoden waren ons deze keer wel gunstig gezind zodoende dat we met zijn allen de hele dag buiten hebben kunnen genieten van het mooie weer. De zaal is zelfs leeg gebleven, hetgeen een duidelijk teken was dat het buiten super gezellig was. Na de wandelingen smaakten de frietjes en desserten nog beter dan anders.

Boortmeerbeek is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De gemeente telt rond de 12.000 inwoners en ligt in de landstreek Dijleland en in de Brabantse Kempen. Het natuurgebied is gelegen in de vallei van de Dijle. Pikhakendonk bestaat voornamelijk uit extensief beheerde weiden en lange hagen van meidoorn en sleedoorn. De naam van het gebied verwijst naar de aanwezigheid van deze struiken. Echt een mooi stukje natuur !  
We gaan wandelen in het natuurgebied Pikhakendonk via de Pikhankendonk en de 2-Torensroute. Voor wie er vorige keer bij was, het zal niet dezelfde wandeling zijn, maar een variatie met andere paden en via andere locaties en drankstop.

Wij danken dan ook alle aanweigen voor hun talrijke opkomst. !

 

 

HS Kyon

Wandeling-Boortmeerbeek

Verslag Wandeling Herent oktober

Geschreven door Daniel. Gepost in Wandelingen

Woensdag 31/10/2018 ... Galgo Aid Europe ... Was On The Move by Night - Halloween-style

Mini-Affiche-Wandeling-Herent

 

Op een donkere woensdagavond trokken we met een 50-tal wandelaars de donkere bossen van Herent in voor onze Halloweenwandeling. Naast de nodige fluo-attributen waren vele van onze honden bovendien uitgerust met led-halsbanden, hetgeen de wandeling een feeëriek tintje gaf. In bijna volledige duisternis behielpen we ons met de nodige zak- en hoofdlampen teneinde toch maar iets te zien.  Na de wandeling konden we genieten van een gezllig samenzijn met heerlijke pompoensoep.
De wandeling was bijzonder leuk en het concept is zeker voor herhaling vatbaar. De foto's vind je, zoals steeds terug op de GAE-fotosite

Herent is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, net naast Leuven. Dit toch vrij landelijke gebied met een zeer rustige omgeving leent zich perfect om een avondwandeling te organiseren. Daar we minimaal gebruik maken van de openbare weg en kiezen voor landelijke paden is wandelschoeisel en hulpverlichting (zak- en/of hoofdlampen) ten stelligste aan te raden. Voor de honden kan een fluo-jas, eventueel aangevuld met LED-halsband, ook bijdragen tot hun zichtbaarheid.

 

 

 

 

 

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli