ARCA Lenteactie

Geschreven door Daniel. Gepost in Projecten

Zoals jullie wel weten hebben wij tot doel, naast het bezorgen van een Gouden Mandje aan de Spaanse windhonden, ook het asiel waar wij mee samenwerken (Arca de Noé (Albacete)) een financieel steuntje in de rug te geven.

Wij doen dit op verschillende manieren :

  • De eerste manier betreft onze “Zorgenkindjes”, een permanente inzamelactie waarmee we het asiel steunen in de medische kosten die, helaas, veelvuldig nodig zijn wanneer zij gewonde honden van de straat redden. U kan de overmaking van deze trimestriële stortingen volgen op onze website op https://www.galgoaid.eu/uncategorised/medisch-hulpfonds. Vorige jaren konden we deze giften nog extra aanvullen door speciale acties zoals de sponsoring van onze wandelaar(s) op de Dodentocht (deze laatste is ook afgelast).
  • Een 2° wijze bestaat er in om de winst die wij maken met activiteiten en het bedrag van gerichte inzamelacties te schenken aan het asiel voor aanpassingen aan gebouwen (vloerverwarming – nieuwe deuren) of het ter beschikking stellen van fondsen om ter plaatse voeding aan te kopen.
  • Een 3° wijze is het inzamelen van materiaal dat het asiel nodig heeft voor de opvang en verzorging van de honden (daar het asiel niet alles kan gebruiken en het transport bovendien per gewicht betaald moet worden, graag voorafgaandelijk contact met ons opnemen alvorens zaken beginnen te verzamelen). Zo hebben we, naast de door jullie bezorgde bruikbare goederen, in het verleden al een lot plastieken hondenmanden met een kleine fabricagefout kunnen opkopen met een deel budget van de vereniging en een deel budget van specifieke schenkingen.

 

De ARCA Lente Actie :

Het Corona-virus houdt ons nu al enige tijd en in de nabije toekomst “in ons kot” waardoor onze activiteiten zoals gemeld niet kunnen doorgaan. Dit is niet alleen sneu voor ons, maar ook voor de vele honden in het asiel die geen weg kunnen vinden naar een nieuwe gelukkige thuis. De kosten voor de toenemende opvang (komen honden bij, maar er gaan er maar weinig weg) blijven maar oplopen en geen inkomsten bij Gae betekent ook geen mogelijkheid tot schenkingen. Daarom kregen wij volgende suggestie :

Als we nu met zijn allen het bedrag van één of meerdere drankbonnetjes dat we normaal gezien zouden besteden bij een wandeling, zouden storten op de GAE-rekening? We zullen dan met het ingezamelde bedrag de honden in Albacete kunnen helpen. Beschouw het gerust dat je ze trakteert op een virtueel glaasje Sangria of Duvel. Als je er zelf dan thuis eentje nuttigt gaat dit zeker dubbel zo goed smaken!”

In afwachting van, hopelijk, de mogelijkheid om in het najaar terug samen te komen, hopen we dat dit kleine initiatief een succes wordt en we het asiel in deze ook voor hen moeilijke tijden een duwtje in de rug kunnen blijven geven.

 

Concreet :

Rekeningnummer : BE51 7310 0195 8462
Vermelding : ARCA LENTEACTIE
Start : 26/4/2020 – Afsluiting : 30/6/2020

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli