Projecten

Onze doelstelling is niet enkel adoptiebemiddeling, maar tevens het ondersteunen van de asielen in Spanje waar we mee samenwerken om de situatie ter plaatse te verbeteren !   De dagelijkse levensomstandigheden verbeteren van de honden die in de asielen verblijven, waarvan sommigen zelfs hun hele leven omdat ze niet plaatsbaar zijn door hun zware verleden.  Ondersteuning door middel van hulpgoederen, aankoop van voeding of medicatie ter plaatse alsook financiele ondersteuning voor specifieke projecten ter verbetering van de accomodatie.

Zorgenkindjes Spanje (opbrengst Dodentocht)

Geschreven door Daniel. Gepost in Projecten

In juli 2019 heeft Elena ten voordele van Arca de Noë deelgenomen aan de Dodentocht. Hierbij werd een mooie sponsoring van 950,00 € verzameld dewelke integraal naar het asiel overgedragen werd ter verzorging van Pluto en Rosalia.

 • Pluto is in het asiel toegekomen met een oude wonde van een ontwrichting van de elleboog en een breuk. Helaas kon deze poot niet meer gered worden en moest geamputeerd worden.
 • Rosalia werd als 3-maand jonge pup doodziek (parvovirus) door de galguero naar het asiel gebracht en kon na een intensieve behandeling (haar leven hing op een bepaald moment aan een zijden draadje) van de dood gered worden. Zij is nu bijna volledig hersteld en kan uitkijken naar een gouden mandje bij een Frans opvanggezin.

 

Resultaat eindejaarsactie asiel - update 12/2018

Geschreven door Daniel. Gepost in Projecten

EindejaarsactieBeste hondenvrienden,

Onze eindejaarsactie ten voordele van het renovatie en nieuwbouwproject van Arca de Noë in Albacete heeft een bedrag van 1.620 € opgeleverd. Wij danken de vele gulle donoren voor hun bijdrage.

Aanvullend aan deze schenkingen heeft GAE dit bedrag aangevuld met de inkomsten afkomstig van de Kerstmarkt en het positieve resultaat van de wandelingen en activiteiten. Zo werd op 12/1/2018 aan ARCA het totaalbedrag van 4.500,00 € voor het project gedoneerd. Zoals steeds zal GAE de goede besteding van deze schenking blijven opvolgen.

Omschrijving van het gesteunde project:

*Vernieuwen van de deuren van de patio's van de honden dewelke dringend aan vervanging toe zijn.

*Oprichten van nieuwe patio's met eigen uitloop, waar de aanstaande mama's in alle rust en kalmte hun pups ter wereld kunnen brengen en in de best mogelijke omstandigheden samen de eerste weken kunnen doormaken.

Update 12/2018

Het asiel stuurde ons de foto's door van de nieuw geplaatste deuren : 

Donatie Arca De Noé

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

chequeAfgelopen Zondag op 28 Juni 2015 waren 2 van onze Spaanse collega's van Arca De Noé aanwezig op de wandeling in Castelré.  Na de wandeling hebben we ze verrast met een mooie donatie die bestond uit de volledige opbrengst van de wandeling alsook nog een mooi extraatje daarboven op. Onze dank gaat vooral uit naar de aanwezigen die hieraan hebben bijgedragen alsook ons fantatisch team van vrijwilligers.


Projectinfo :

In November 2014 heeft Arca de Noé een aantal windhondenhokken noodgedwongen voorzien van vloerverwarming en hiervoor een lening aangegaan. In de winter wordt het echt heel koud in Albacete en de jasjes die ze van ons en andere organisaties krijgen, volstaan niet altijd om de magere en soms zieke galgootjes warm te houden waardoor de zwakkere diertjes kennelhoest of erger nog, longontsteking krijgen waardoor de medische kosten dan weer oplopen. Een Duitse organisatie waar Arca ook mee samenwerkt heeft al een mooie donatie gedaan maar ze ontbreekten nog een bedrag van 5000 Euro om uit de kosten te komen. Hiervoor hebben ze zelf ter plaatse een aantal acties gedaan en ook aan Galgo Aid hulp gevraagd. Bij deze... Mission Accomplished !

 

Hulpgoederen voor Arca de Noe te Albacete

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

DSC09656Eindelijk zijn onze hulpgoederen aangekomen op hun eindbestemming te Albacete.

Eind januari hadden we een transportje tot in Madrid en vorige week werd alles opgehaald door onze collega’s in Spanje.

Met dank aan : de transportfirma, de vrijwilligers die alles hebben klaargemaakt voor verzending, iedereen die hulpgoederen heeft ingezameld en last but not least onze fantastische naaisters die voor de windekindjes in Spanje jasjes gemaakt hebben.  Deze worden alvast gestockeerd in de opslagruimte van Arca de Noe voor de volgende winter !

 

 

 

Project Poort Kimba

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONTMet de opbrengst van de wandeling te Landen werden er verbeteringswerken gedaan aan de ingang van Kimba. Nadat ze door verschillende leveranciers offertes hadden laten opmaken en de beste prijs-kwaliteit verhouding hadden gevonden (om onze centjes maximaal goed te kunnen besteden), was het dan eindelijk zover. Begin maart werd er met de werken begonnen zodat de ingang van Kimba vanaf nu veiliger en properder is.

Foto’s van de werken van :

 • De uitbreiding van de ruimte aan de ingang
  Dit was dringend nodig omdat langs hier de nieuwe honden binnenkomen alsook worden de transportkooien hier klaar gezet voor vertrek en worden de honden
  die naar hun Gouden Mandje vertrekken hier veilig ingeladen. (omdat dit vaak ’s nachts of ’s morgens vroeg gebeurd en hier de meeste verlichting is en zo de andere honden minimaal gestoord worden). Nu hebben ze meer plaats en kunnen ze zich beter organiseren

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli