Wielertocht

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FrontWielertocht ten voordele van Galgo Aid Europe.

De ingredienten voor deze heerlijke dag ?
Een zeer goede voorbereiding, heerlijk fietsweer, 250 inschrijvingen van enthousiaste sympathisanten, toffe sponsors en uiteraard hardwerkende vrijwilligers.

Het eindresultaat ... een mooie opbrengst van ongeveer 1000 Euro ! In overleg met onze partners in Spanje werd er 800 Euro overgemaakt aan het asiel van Kimba voor het herstellen van de roofing en vloer van enkele hondenhokken. Tevens werd er met een kleine opleg van Galgo Aid, 500 Euro gestort aan Sonja voor de aankoop van voeding.

Yellow

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FrontYellow was 1 van onze Zorgenkindjes en wij willen bij deze nog eens alle Meters en Peters bedankend die de operatie en verzorging van Yellow mee gesponsord hebben !

Yellow is een jong reutje van ongeveer 2 jaar jong, een tof sociaal en speels diertje. Hij werd in Spanje aangereden door een auto en de dierenarts van Arca de Noa heeft geprobeerd zijn pootje beter te maken, maar spijtig genoeg is dit niet gelukt. Viviane en Anita hadden Yellow begin februari in Spanje gezien en toen we na 3 maanden vernamen dat Yellow nog steeds op een Gouden Mandje wachtte was het tijd om actie te nemen ... want daar waar andere organisatie stoppen ... gaat Galgo Aid door ... Rescue met een grote R ...

Dankzij Vero & Mario die aanboden om honden mee te nemen op hun terugvlucht van hun vakantie uit Spanje, kon Yellow zondag 29 april naar Belgie komen. Foto's aankomst Zaventem.

Als een windhondje gaat lopen ... Lotte

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FrontOp 20 november 2011 ging Lotte (vroeger Mocca genaamd) lopen. Voor elk windhondenbaasje en voor de meeste windhondenverenigingen, the worst nightmare ! Enkele van onze vrijwilligers die betrokken waren bij de zoekactie vertellen in hun eigen woorden wat er gebeurd is.


Zondagavond 20 november

Fran : Het begon zondagavond 20 november, een oproep om 22h. Nicole belde me op met de melding: 'Ik heb slecht nieuws over Lotte, ze is net gaan lopen. De leiband viel en ze is geschrokken van het poepzakhoudertje dat op de grond viel en is weggerend. Lotte was nog maar een week bij haar nieuwe baasjes. Wat nu ? Ik besloot mijn pyama te ruilen voor m'n kledij en belde ondertussen naar Anita op haar 'vaste lijn'... voor noodgevallen. Toen Anita bekomen was van de eerste shock gaf ze me bruikbare tips om daar ter plaatse toe te passen. Eénmaal ik toonbaar was sprong ik de auto in met Vigor en reed ik door de dikke mist naar Gentbrugge. Onderweg kreeg ik nog telefoon van Ingrid VN waarbij ze aanbood om ook te komen zoeken, dat vond ik geweldig!

Dagboek Mina

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FrontDe details over dit lieve fantastische dappere meisje waarvan een pootje geamputeerd werd leest u hier, in haar dagboekje. Wij danken iedereen die een bijdrage gestort heeft om Mina haar operatie mee te betalen. Tevens bedanken wij haar opvangmama, voor de fantastische zorgen, de tijd, het geduld en de liefde & het prachtige dagboek !

Dagboek Mina, geschreven door opvangmama Nancy

11 juli : Aankomst Cosmina. Het wasdruk verkeer dus we waren maar net op tijd op de airport om ons meisje te verwelkomen. Aarzelend kwam ze uit de bench, met een vergrijsd snoetje en schrikwekkend mager. Zoo mager dat we bang waren haar vast te nemen. Heel de weg naar huis heeft ze rustig op de achterbank gelegen. Thuis gekomen, heel mijn bende in de tuin bij mijn moeder gezet om haar rustig het terrein te laten verkennen en dan stilletjes aan de rest er bij gelaten. En dan verbaast het je elke keer weer hoe slim die beestjes toch zijn. Instinctief voelen ze dat dit hondje niet gezond is en dat ze haar gerust moeten laten. Vermits ze niet te fris rook heb ik toch besloten om haar een douche te geven wat ze vrij goed toeliet. Heb haar daarna voorzichtig lekker drooggewreven, voorzichtig om haar zeker geen pijn te doen. Heb haar op haar bedje gelegd en warm ondergestopt met een fleecke. In de loop van de avond nog een paar keer opgepakt en buiten gezet om een plasje te doen en als je haar dan wankelend van zwakte ziet rondlopen dan breekt je hart.... Heel de nacht is ze braaf op haar bedje blijven liggen,om een uur of zes ben ik even wezen kijken en toen sliep ze nog altijd lekker onder haar fleeceke.

Skylar in de Flair

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FRONTJessica en Skylar stonden deze week in de Flair ! (mei 2011)

Dat Sky een gouden mandje gevonden heeft bij Jessica en Wouter, zoveel is zeker. Dat kan je ook zien aan het leuke filmpje 'Sky goes Bananas' :-) Ons Sky is op en top een Podenco meisje en gelukkig hebben Jessica en Wouter ook Podenco humor in overvloed ! Ook opvangmama's Sonja en Gwen zullen vast en zeker heel trots zijn op hun kleine schat.

Sky vertelt :

Dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen, bewijst zich nog maar eens met een vereeuwiging in ‘de boekskes’. Flair koos mij uit om te poseren voor een artikel over honden. En geposeerd dat ik heb gedaan! Misschien niet zoals ze het voor ogen hadden maar van podencohumor hadden ze dan ook nog nooit gehoord ;-)

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli