Windhonden en katten kunnen wel degelijk samenleven

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

FRONTOntelbare keren krijgen onze vrijwilligers de vraag, of windhonden kunnen samenleven met katten. Het antwoord hierop is simpel, JA ! Het is zelfs zo dat het merendeel van de windhonden kan ‘leren’ om met de ‘eigen katten’ samen te leven. Wat echter niet wil zeggen dat ze de kat van de buren niet zullen najagen als die zich in de tuin durft te vertonen.

De asielen waar wij mee samenwerken vangen ook katten op, zodat onze hondjes reeds voor ze naar Belgie komen, getest worden hoe ze reageren op katten. Deze test geeft reeds een zeer goede indicatie omdat men meteen merkt of de hond interesse heeft of niet, een beetje nieuwsgierig is, bang is van de katten (ook dit komt soms voor) of er toch wel achteraan gaat.

De hondjes voor onze volgende vlucht, Aura, Yumas, Cala en Leko werden inmiddels allen getest en zijn glansrijk geslaagd !

Aankomst Luchthaven Oostende

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

kooien aankomstZaterdag 21 juni was het dan eindelijk zover … Trinda, Guilli, Spy, Sequeta, Corina en Tiffany zetten voet op Belgische bodem !

Een gezellige aankomst in Oostende, waar onze opvanggezinnen en adoptanten Anita en Griet stonden op te wachten.

Ze gingen speciaal over en weer naar Spanje om de honden te gaan halen, een vermoeiende reis, maar meer dan de moeite waard ! 

31 ... and counting

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

31Bijna eind Juni en we hebben reeds 31 geweldige hondjes een Gouden Mandje kunnen bezorgen.

Gouden Mandjes dankzij een goede samenwerking met onze collega's in Spanje, een gemotiveerd ervaren GAE team, maar vooral, dankzij onze adoptanten. Allen echte dierenvrienden die er bewust voor kiezen om een Spaanse Hond een 2e kans te geven. De vele foto's en email updates die we regelmatig ontvangen bewijzen dat onze GAE hondjes graag gezien worden.

Onze collega's in Spanje zijn steeds zeer blij met de foto's die wij doorsturen, daar zij immers hun beschermelingen op het vliegtuig zetten en hen lang (soms nooit) meer terugzien ! Ook onze adoptieverhalen worden veel gelezen en zijn een bron van informatie voor nieuwe adoptanten. Wij kijken dan ook graag uit naar nog meer adoptieverhalen om toe te voegen aan onze website.

 

Onze Podenco's in de Spotlights

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

OonaBij het artikel in de Woef van mei 2014 over het ras Podenco's staan prachtige foto's.  Foto's van niemand minder dan Podenco’s die via Galgo Aid hun Gouden Mandje gevonden hebben. Als echte fotomodellen poseerden ze voor de lens van fotograaf Kurt van de Woef !

En ook ons Niki prijkt in de Woef, een artikeltje ingestuurd door haar baasje Sjoerd, een extra verrassing.

 

Artikel "Liefde voor Spaanse Windhonden"

Geschreven door 3sens. Gepost in Nieuws

Artikel-WecareBeste GAE Team,

In juni 2011 adopteerden wij Bianca, nu Bezz en in augustus 2012 adopteerden wij Nemo.

Wij delen graag het artikel met jullie, dat er in het krantje bij Ludo op het werk gezet werd over de Spaanse windhonden.

Bezz en Nemo zijn een tof duo en genieten er beiden van om dicht bij mekaar te liggen. Ook met de poes gaat het goed, die is zelfs baas over de 2 honden.

We zouden ze zeker niet willen/kunnen missen !

Groetjes Christine en Ludo

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli