Komende wandelingen en activiteiten

Gepost in Nieuws

Beste vrienden en sympathisanten.

Hieronder vinden jullie al de planning van de wandelingen  en activiteiten.

Wandelingen 2023

 • We zijn volop aan het zoeken naar locaties voor de wandelingen van 2023. Volgende regio's staan op de planning. 
 • Indien er iemand 1 of meerdere suggesties heeft, kunnen deze overgemaakt worden aan bestuur@galgoaid.eu. Het bestuur van GAE helpt dan mee met de organisatie. Wij beschikken ook over een checklist om dit in goede banen te leiden.

Activiteiten (o.v. dat deze plaatsvinden)

 • juli 2023 : Elena neemt terug deel aan Dodentocht voor sponsoring ARCA
 • 15 augustus : Rommelmarkt Boortmeerbeek
 • 17 december 2023 : Kerstmarkt Wuustwezel

Nieuwe GAE-tent

Gepost in Nieuws

Op de Canicross van Paw's Up hebben wij voor de eerste keer onze nieuwe GAE-tent opgesteld. De frame van onze vorige roen-wit gestreepte tent had vorig jaar de geest gegeven (breuk) waardoor een nieuwe tent een noodzaak was geworden. We hebben dan ook geopteerd voor een kleur die het dichtst bij de GAE-kleuren aanleunde en op de zijkanten van het dak onze naam en website laten aanbrengen zodoende dat deze duidelijk herkenbaar is.

Hieronder vind je de foto van onze tent.

 

Tent GAE

18/2/2018 : Canicross t.v.v. GAE

Gepost in Nieuws

canicross

GAE was aanwezig met een stand op de door Paw's Up vzw georganiseerde vierde canicross, bikejöring en dogscooter competitie.

Het was een mooie zonnige dag waarbij ons project op een welgemeende aandacht van de deelnemers kon rekenen.

De opbrengst was ten voordele van GAE. Wij bedanken de initiatiefnemers hartelijk om onze vereniging weerhouden te hebben..

 

Vrijwilliger aan het woord - Viviane

Gepost in Nieuws

IMG 0309ZOU JE DE LEZERS IN HET KORT VERTELLEN WIE JE BENT ?

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Viviane Nys ,maar bijna iedereen noemt mij Viv.Ik woon in Tessenderlo,samen met mijn man Jan en vriendinnetje Tuli,mijn allerliefste galgomeisje. Ik ben 54 jaar jong en heb nog een dochter ,zoon en kleinzoontje. Van als ik klein was zie ik heel graag honden en zijn er ook altijd honden in mijn leven geweest. Een leven zonder hond(en) kan ik mij niet voorstellen. Toen ik 14 jaar geleden meer vrije tijd kreeg wilde ik mij dan ook gaan inzetten voor honden die achter gelaten of verwaarloosd waren.Wij hadden toen een klein bastaard hondje uit het asiel en de bedoeling was om in een asiel te gaan helpen. Tot... Ik een reportage op tv zag van de Spaanse windhonden,de galgo's.En op slag was ik verkocht. Zo'n hond zou ik redden en een nieuw leven geven. Ik ben beginnen lezen,opzoeken,alles was ik kon vinden over de Galgo en over de problematiek van hun leven in Spanje werd verslonden,dikwijls met tranen maar mijn ogen sluiten kon ik niet. Enkele maanden later ,november 2003,was het zover en hebben wij een goudbruin galgoteefje geadopteerd ,Telma. Een geboren alphahond die veel opvangertjes gerust heeft gesteld. Het windhondenvirus had mij dusdanig te pakken dat ik als vrijwilligster ben gestart bij GRB. In januari 2004 is onze Ushi er nog bij gekomen,een zwart zwaar mishandeld galgoteefje en dan zijn in maart 2004 Lina en soja in opvang gekomen ,2 teefjes die samen gevonden waren op straat in Spanje en geadopteerd in Belgie maar helaas was hun bazinneke overleden en zo zijn ze ook samen voor altijd hier gebleven. 4 windekindjes op 5 maanden tijd bij in huis en nog onze Loekie van 8 jaar uit het asiel die helemaal opleefde met zijn 4 langpoot zussen :-)  Spijtig hebben we onze 5 honden de voorbije jaren 1 voor 1 moeten laten gaan,maar het was sowieso de mooiste tijd uit mijn leven met hen alle 5 aan mijn zijde.

Vrijwilliger aan het woord - Fran

Gepost in Nieuws

FrontZou je de lezers in het kort willen vertellen wie je bent ?

Hallo, mijn naam is Francesca, mama van 3 dochters en werkzaam binnen het buitengewoon onderwijs als sociaal verpleegkundige. Bij ons thuis is het een vrolijke beestenboel. Het begon met onze whippet, daarna adopteerden we een galgo reu, onze Vigor als vriendje voor haar. Sinds een jaartje kwam er nog een galgo reutje bij, onze Kasan. Een lief opvangertje die nergens anders kon aarden maar het bij ons echt super doet. Tja….dat doet wat met een opvangmama, dus na een aantal mislukte adopties hebben we dan ook besloten dat hij bij ons mag blijven wonen. Verder hebben we ook nog 3 chinchilla’s en een paardje die bij ons gezin horen.


Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Galgo Aid ?

Ik ben nu bijna zo’n 6 jaar vrijwilliger bij Galgo Aid denk ik. Het begon met een sporadisch huisbezoekje voor de organisatie nadat ik onze galgo Vigor had geadopteerd. Op die manier raakte ik meer en meer betrokken bij de werking en de problematiek van de Spaanse honden. Nadien ondersteunde ik mee het adoptieteam en kwam er af en toe een hondje in opvang bij ons. Momenteel neem ik de nazorg van de provincie Antwerpen op mij en help ik mee tijdens wandelingen en evenementen. Als ik tijd heb zet ik me ook nog achter mijn naaimachine om mee jasjes te maken zodat de windhonden in het asiel in Spanje, lekker warm de winter doorkomen. Mensen die hieraan willen meewerken mogen trouwens nog steeds contact opnemen met Jeanine.

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli