Kleine Anton

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Anton-FRONTEen tijdje terug rees het plan bij mij en mijn echtgenoot om een tweede hond in huis te halen we hadden al reeds een hondje Jacky, twee katers Felix en Rostie en onze dwergpapegaai Num Num. We waren al redelijk snel eruit dat het geen puppy moest zijn maar een volwassen hond want daar zijn er veel van op zoek naar een gouden mandje zoals dat heet, we wilden dan ook graag er eentje uit spanje in huis nemen want we hadden al vaak gehoord en gelezen van het leed dat de hondjes daar moeten doorstaan.

En zo kwam het dus dat toen ik op zekere dag aan het rondsurfen was terechtkwam op de site van Galgo Aid Europe vzw. Tijdens mijn bezoek aan de site kwam ik dan ook terecht bij de hondjes ter adoptie en daar viel mijn oog direct op de kleine guitige Anton. Ik vloog meteen de trap af naar de living en riep naar mijn man kom eens zien ik denk dat je hiervan meteen weg zult zijn. En zo ging het dan ook hij was er meteen van weg net als ik, maar mijn eeuwige twijfelaar (mijn man is namelijk weegschaal van sterrebeeld) vroeg om er toch nog een nachtje te mogen over slapen. Natuurlijk de dag erop was mijn eerste vraag en heb je er nog eens over nagedacht, wat meteen een enthousiast ja opleverde. het adoptieformulier werd online ingevuld, en voor we het goed en wel beseften waren er de eerste telefonische contacten en snel daarop het huisbezoek en nog dezelfde week van het huisbezoek kregen we de zegen van Galgo Aid en konden we met de opvangmama van Anton afspreken om Anton eens te gaan bezoeken samen met onze hond Jacky. Op zaterdag 26 oktober was het dan zover en was het liefde op het eerste gezicht met Anton zodat er meteen een datum vastgelegd voor de officiƫle adoptie en dat werd 10 november de dag van de wandeling te Landen, wat dan ook meteen onze eerste wandeling werd met ons nieuwe gezinslid.

Twee weken na onze eerste ontmoeting was het dan eindelijk zover, de grote dag waarop Anton officieel ons nieuwe gezinslid zou worden. Vroeg uit de veren en er helemaal klaar voor vertrokken we richting Landen, daar aangekomen gingen we meteen de loods binnen waar we konden wachten voor de wandeling begon en al gauw voegde de opvangmama zich bij ons en konden we Anton zijn adoptiepapieren samen nog even overlopen, invullen en ten slotte ondertekenen. En dan was het zover Anton was officieel ons nieuwste gezinslid. Even later konden we dan starten aan de wandeling wat voor ons niet zo evident was want Anton had niet zoveel zin om te wandelen, wat er op neerkwam dat ik een heel stuk met hem op de arm gewandeld heb en meneertje genoot er uiteraard van. Na de wandeling keerden we dan ook moe maar voldaan terug naar huis, en kon Anton zijn nieuwe leven starten bij ons.

Hieronder laat ik ook nog eventjes Anton aan het woord over zijn eerste week bij ons.

Laurens & David 

Hallo allemaal

Mijn naam is Anton, Antonio voor de ladies :p en op 10 november ging er voor mij een hele nieuwe wereld voor mij open, ik werd namelijk geadopteerd en kreeg mijn definitief gouden mandje. Toen ik met mijn opvangmama Elke bij mijn adoptieouders aan tafel ging zitten om mijn papieren in te vullen kreeg ik een verrassing van formaat. Ik kreeg namelijk geen adoptiemama en papa, maar twee papa's plus een broertje. een beetje later moest ik dan gaan wandelen, maar daar had ik echt geen zin in dus gooide ik al mijn charmes in de strijd en mocht ik bijna heel de wandeling op de arm bij papa Laurens (nu weet ik dus ook waar ik moet zijn als ik iets wil :p). Na de wandeling gingen we naar huis en leerde ik ook mijn poezebroers Felix en Rostie kennen en mijn luidruchtige vogelbroer Num Num, amai zon gekwetter. Ook leerde ik mij adoptiebomma Agnes kennen, mijn adoptiebompa Stany kende ik namelijk al :p. De rest van de week heb ik vooral verder mijn nieuwe thuis ontdekt, wat blijkbaar nogal groot is met veel trappen en deuren en verstopplekjes en zachte zetels om in te snurken :p. Ik heb ook ontdekt dat er hier zoiets hangt dat mensen een klok noemen, en om de zoveel tijd maakt dat een verschrikkelijk luid lawaai, waar ik altijd nogal van verschiet, maar blijkbaar gebruiken ze dat hier om te weten hoe laat het is. T'is hier ook heel plezant om te wandelen want dat doe ik iedere dag een paar keer met papa Laurens en vaak gaat papa David dan ook mee met mijn broer Jacky, en ze hebben hier ook een hele leuke tuin om in rond te crossen. En van mijn twee papa's moest ik ook nog zeggen dat ik heel flink ben want ik ga altijd braaf buiten naart toilet kheb nog maar een keer in huis gedaan maar ja twas heel dringend :p. Maar nu ga ik moeten afsluiten want van zo te typen en nieuwe dingen te ontdekken word ik heel moe.

Veel groetjes en een dikke poot

Anton