Adoptieverhaal Elke

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Elke snuitjeAnna en Remi vertellen :

Als klein kind, en zoals elk kind zaagde ik vroeger voor een hond thuis. En als enig kind had ik nood aan een maatje. Een beetje later adopteerden we een kruising labrador waar ik lief en leed mee deelde tot mijn 16de en met ongelooflijke pijn afscheid van moest nemen.

We hadden zoveel verdriet dat we thuis besloten om geen hond meer te nemen, te veel verdriet achteraf vonden we.

Ik studeerde af in het middelbaar en ging verder studeren. Mijn vriend ging natuur- en bosbeheer studeren en ik dierenzorg, in onze vrije tijd waren we altijd aan het wandelen en bezig met de natuur en dieren.

Jaren later begon het terug te kriebelen. Ik ben veel thuis voor school en ga veel wandelen en in de stad mogen honden in veel winkels binnen... dus waarom niet terug hondje nemen? Een hondje die een gouden mandje zoekt?

 

Mijn vriend en ik zochten het afgelopen jaar zo af en toe naar een perfect hondje voor ons. We hadden wel een strenge lijst. Niet te actief maar wel speels, moet op een appartement midden in stad kunnen leven, niet te klein maar ook niet te groot, jong maar geen puppy enz.

Er was altijd iets … tot we Jackie (Elke) tegen kwamen, het was liefde op eerste zicht, beschrijving klopte perfect en dat snoetje….

Nog eventjes goedkeuring vragen aan mijn ouders, omdat we voorlopig nog thuis wonen. En natuurlijk waren die ook direct verliefd. Direct een mail sturen en toen begon het..

Wat een zenuwen had ik die week, wat moet ik me bij een huisbezoek voorstellen? Gaan die streng zijn, gaan die afhaken omdat ik in de stad woon op een appartement? Die trap, daar zouden ze toch niet over vallen? En mijn konijnen, zou dat samen gaan? Allemaal vragen die door me heen gingen.

Maar toen de mevrouw van het huisbezoek kwam, stelde ze me gerust. We kregen de dag erna goed nieuws, we waren geschikt en mochten een kijkje gaan nemen bij de opvangmama.

Het was een halfuur rijden van ons thuis naar Lier, maar in mijn hoofd leek het wel een eeuwigheid. Heel het gezin ging mee kijken, allemaal een beetje zenuwachtig..

Opvangmama Ingrid stond ons op te wachten, ze ontving ons heel vriendelijk en deed de deur van de living open waar Jackie stond te wachten… oooh! In het echt is ze nog schattiger! Ze zeggen altijd dat uiterlijk er niet toe doet, maar het is echt moeilijk om op dat snoetje niet verliefd te worden.

Bij een kopje koffie praatten we bij over de adoptie en over hoe Jackie (toen nog Elke genaamd) is. Alles wat Ingrid zei over Jackie klopte perfect met onze verwachtingen en zelfs meer.

Dus we gingen over tot adoptie en mochten haar een paar dagen later gaan halen. Heb met plezier inkopen gedaan de volgende dag: een kussen, wat speeltjes en botjes...

En toen was het zover, we stapte in de auto en besefte dat we terug gingen komen met een hondje. Het was wel moeilijk om haar weg te nemen bij de opvangmama, ze had daar namelijk een speelkameraadje waar ze altijd mee speelde. Maar we gaan ervoor zorgen dat ze bij ons genoeg contact heeft met ons buurhond en we hebben een hondenwei in de buurt.

En dan stonden we daar op straat met een hondje aan de lijn.. ze liep zo rustig en braaf mee. Ik ging met haar achter op de autobank zitten. Ik deed het raam open en ze heeft de hele rit met haar hoofdje uit raam gehangen om buiten te zien. Ze vond het super om alles in de stad te bezien: trams, auto’s, fietsers enz.

Eenmaal thuis begon ze alles te verkennen. We corrigeerde haar direct als ze naar de konijnen ging. Sinsdien toont ze geen interesse meer in de konijnen. Super, want daar had ik me een beetje zorgen over gemaakt. We speelden met haar en ze ging even later wat rusten.

We hadden afgesproken dat ze in de woonkamer ging slapen, zoals onze vorige hond. Maar toen we onze kamer binnengingen begon ze te piepen en ze sloop stiekem binnen om naast mijn bed te komen liggen. Ze deed haar ogen dicht en sliep meteen.. ach, als ze zo braaf is, waarom dan niet op mijn kamer laten slapen.

Om zeven uur stond ze braaf mee op, ze had heel de nacht niet bewogen en zindelijk geweest.

We gingen wandelen in de stad, ze keek voordurend rond, alles nieuw en zoveel geluiden, maar ze doet het super. Ze ging zelfs voor de eerste keer mee op de tram. Ook op een terrasje zitten met haar was geen enkel probleem, ze ging direct onder tafel liggen.

De volgende dag hadden we een bbq met de familie, ze toonde in het begin geen interesse in het eten, wat ik raar vond. Al dat vlees voor het grijpen en ze keek er niet naar om?.. maar dat duurde niet lang… ze ging lopen met de grootste worst die er was.. Ach, het is een hond voor iets en ze was een straathond. Dat was ook haar eerste ondeugendheid sinds ze bij ons is.

Een paar dagen later ging ik met haar naar de dierenarts brengen voor een sterilisatie. Ze was altijd bij ons en nu moest ik haar achterlaten. Ze piepte en piepte .. ik kreeg tranen in mijn ogen maar wist dat ze in goede handen was en dat ze blij ging zijn als we haar terug gingen halen. Oh, en ze was heel blij. Zo suf van de verdoving nog ,maar dat korte staartje ging heen en weer. Ik heb die nacht nauwelijks geslapen, soms kreeg ze zo’n pijnscheut en begon ze te janken, mijn vriend en ik troostten haar heel de nacht. Soms even opstaan om haar te laten drinken. Want ze was nog te moe om zelf op te staan.

De volgende dag slenterde ze ons nog wat na maar in de namiddag wou ze terug spelen. Dus dan gooien we met plezier een balletje. Want apporteren vind ze zo leuk!

Ik kan haar voor geen geld meer missen en vind het super om haar vanalles te leren, binnenkort gaan we naar de hondenschool. Deels voor mij want ik wil haar trucjes leren, want ze speelt zo graag met ons. En we willen ook weten hoe we het beste met haar om kunnen gaan.

Ik wil galgo-aid bedanken om zo’n droomhond ter adoptie te stellen en een thuis voor haar te vinden. Ook wil ik Ingrid en haar gezin bedanken om voor haar te zorgen en voor alle goede raad dat we hebben gekregen.