Adoptieverhaal Louis

Gepost in Adoptieverhalen

Louis, 6 jaar geleden kwam je ons leven binnengewandeld, je was al een jaar in België bij je andere baasje Adriaan. Door een plotselinge verandering in zijn leven, kon hij niet meer de zorg voor jou geven die hij wou. Wij waren al even aan het kijken om een nieuwe vriend aan ons gezin toe te voegen, maar het was moeilijk om te beslissen.

Bongo1

De enige criteria die we hadden voor opnieuw een hond in ons leven en huis binnen te laten waren, dat de hond niet te groot mocht zijn en niet te veel haar mocht verliezen. Blijkbaar heeft het lot het van ons overgenomen en is het toch een grote hond geworden. We zagen op een zonnige zondag een promotiestand van Galgo aid op de waterfeesten. Voordien hadden we al eens gedacht om een hond te adopteren. Bij deze promotiestand kwamen we in gesprek met Ingrid, die wist al onmiddellijk dat jouw gouden mand bij ons paste.

De week dat we in contact kwamen met Ingrid, kwam je al eens op bezoek bij ons samen met je baasje. Je ging onmiddellijk alles verkennen zowel binnen als buiten, maar je was rustig. Enkele dagen na deze kennismaking, kwam je al definitief bij ons. Het was voor iedereen een behoorlijke aanpassing en we moesten elkaar een beetje voelen en leren kennen. De wandelingen waren de grootste uitdagingen, aangezien jij gewoon was om te lopen en wij om te wandelen. Doordat het zowel voor jou als voor ons een aanpassing was, ben je wel eens te snel geweest en met mij gaan lopen.

De eerste keer dat we naar zee zijn gegaan, was dan ook onvergetelijk. Je hebt ervoor gezorgd dat ik de eerste 2meter het strand van dichtbij heb gezien. Na al die jaren, glinsteren je ogen nog steeds wanneer je los zand onder je poten voelt.

Je bent 3 jaar alleen bij ons geweest en dan is je vriend Jean erbij gekomen. Jean is een jack Russell van 5 maand die een grote sloeber bleek. Je leert hem vrij snel tot waar je grenzen zijn, het zorgt ervoor dat hij weet wat van jou is en waar hij niet mag aankomen. Geleidelijk aan hebben jullie een mooie vriendschap gekregen, die kleine Jean probeert toch de baas te zijn en dit lukt hem soms wel.

Het is fijn om jullie samen buiten te zien spelen en Jean zich overal probeert onder te verstoppen voor jou. Jullie kunnen zo enige tijd achter elkaar aan hollen en samen rollen. Wanneer jullie dan samen los kunnen lopen op het strand, dan maakt het ons gelukkig om jullie zo gelukkig samen bezig te zien.

Bongo1

Jean probeert bijna dagelijks om jou te volgen tijdens het lopen, tevergeefs. Wanneer we de mobilhome buiten zetten, dan staan jullie samen al klaar om te vertrekken. Jullie zijn samen behoorlijk enthousiast en jullie hebben er echt zin in, om te vertrekken. Al rijden we 1 uur of 8 uur, je blijft de hele rit rechtstaan, al vallen je ogen wel even dicht… je blijft toch staan. Iedere dag is een onbeschreven blad, jij zorgt ervoor dat het elke keer anders wordt gevuld. Zo maak je samen met Jean een heel mooi boek, we hopen dat dit boek nog heel lang kan geschreven worden