Adoptieverhaal Pepico

Gepost in Adoptieverhalen

Toen we 10 jaar geleden één van onze whippets verloren, beslisten we een nieuwe kameraad te zoeken voor Victor, ons ander whippetje van toen 12 jaar. We zochten en we vonden ... Ingrid. Na een boeiend verkennend gesprek beslisten we onze eerste hond te adopteren, wat een avontuur, een zo wijze hartverwarmende beslissing ... ondertussen zijn we al wat hondjes verder. Onze Chica verblijft inmiddels meer dan 5 jaar bij ons, Tinto is al meer dan zes jaar de beste vriend van onze dochter. 

We beseffen dat we eigenlijk niet meer zonder deze schatten kunnen en aangezien we veel plaats hebben in onze tuin en in ons hart, begon de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot. We contacteerden opnieuw ... Ingrid en we vonden Pepico ... liefde op het eerste gezicht. Pepico heeft een hartafwijking, daar was Ingrid heel eerlijk over, maar waarom zouden we Pepico geen kans geven in ons gezin? We gingen langs voor een kennismaking met Chica, want ook zij maakt een belangrijk deel uit van de beslissing. Het klikte wonderwel met Chica en met ons, we waren instand verknocht aan deze mooie zwarte galgo. Ondertussen verblijft Pepico die we omdoopten tot Chulo, vier maand in ons gezin en is hij niet meer te missen. Hij is steeds laaiend enthousiast als hij ons ziet thuiskomen, hij is de perfecte compagnon voor Chica, hij is soms een grote kleine sloeber en kijkt dan met zijn deugdnietogen alsof hij niets mispeuterde, hij leert heel snel, weet al perfect waar het beste plaatsje is in huis. We zien ons manneke graag!

Door de kennis van het ganse Galgo team weten ze steeds weer de juiste match te vinden, we kunnen niet anders dan hen dankbaar te zijn voor hun inzet en deskundigheid. Het opvanggezin draagt zeker ook bij tot een goeie integratie, we hadden ook met hen een goeie klik!

Dankjewel allemaal, ik denk dat ik zeker ook namens Chulo mag spreken.