Reisverslag Fran (Okt-2011)

Gepost in Reisverslagen

Concha maakt tijd om te knuffelenBegin oktober kreeg ik van Anita de vraag of ik het zou zien zitten om eens een kijkje te gaan nemen in Spanje. Ze zochten nog iemand die in het asiel van Kimba (Cadiz) hondjes kon gaan ophalen. Het idee om in Spanje een kijkje te gaan nemen spookte al een tijdje door mijn hoofd dus dit aanbod kon ik echt niet laten schieten. Dus werd het voorstel besproken met mijn man en kinderen. Mijn man stond helemaal achter het idee maar mijn 3 meisjes tekenden protest aan. Dit protest werd vakkundig door mezelf weerlegd ;-)

Vlucht werd dus geboekt en afspraken werden doorgegeven aan elkaar. Het weekend van 21 oktober stond op de kalender ! Enkele dagen voor afreis kreeg ik het Spaans benauwd. Zou het wel lukken die reiskooien mee te krijgen, wat als ze moeilijk doen. Ik spreek geen woord Spaans, dus ook nog snel op zoek naar een goed reiswoordenboekje, je weet maar nooit.

Vrijdag namiddag richting luchthaven van Oostende. We kwamen al een galgo tegen op de parking, toeval...? Na wat problemen bij het inchecken van de kooien kon het (bang) wachten beginnnen. Vlucht verliep verder vlekkeloos en bij aankomst in Malaga zocht ik naar een punt van herkenning. Een jonge dame en heer met een bordje 'Kimba' trokken mijn aandacht, ze konden ook moeilijk naast mijn vluchtkooien kijken dus het was snel duidelijk voor iedereen. Na een 3 uur durende autorit kwam ik – toch wel vermoeid - aan in m'n hotel.

Zaterdag om 10h kwam Allicia mij ophalen om naar Kimba te gaan, er werd nog bij vermeld dat Allicia altijd te laat is dus dat ik mij geen zorgenmoest maken. Om 10h30 zag ik het busje van Kimba aankomen en konden we richting Kimba, eindelijk zou ik met eigen ogen zien hoe het daar was. Een luid blafconcert kondigde mijn komst aan. Eenmaal de dubbele poort voorbij kwamen er een heleboel honden op mij af, vechtend voor een knuffel en een beetje liefdevolle aandacht. Enkele honden bleven op afstand en waren argwanend.

Na een uurtje rondgekeken te hebben en veel knuffels te hebben uitgedeeld gingen we met enkele honden naar een protestbetoging in Chiclana waar we opkwamen voor de hondjes, en hun lot gingen toelichten op het stadsplein. Het werd een hele optocht met ballonnen en spandoeken.  Toen we terug in Kimba waren werden de meeste honden op het binnenplein losgelaten en gingen de vrijwilligers aan het werk.

 • B01
 • B02
 • B03
 • A01
 • A02

Ik ging eerst even alle hondjes langs om te knuffelen en wat extra aandacht ging natuurlijk uit naar de Galgootjes die er waren.  Ook onze mooie Keanu was aanwezig met een grote kap rond zijn nekje ocharme.  De lieverd was net aangevallen door een andere hond tijdens zijn dagelijkse wandeling buiten !  Ik maakte kennis met Gucci, Binaca en Perla die met mij gingen meevliegen naar Belgie de volgende dag.  Nico en Mocca verbleven in een opvanggezin van Kimba en werden pas tegen de avond gebracht.  Het waren schatten één voor één.

 • C01
 • C02
 • C03
 • C04
 • C05
 • C06
 

Tegen 19h en wat noeste arbeid (domein van Kimba opgeruimd) ging het terug richting hotel. Even iets gaan eten en mijn bed in want rond 2h kwam Julio (niet Iglisias) en zijn vrouw mij ophalen om in Kimba de honden te gaan klaarmaken voor vertrek. De vrijwilligers waren blijkbaar niet op de hoogte dat er verlichting was in Kima en dus gingen we met een zwak schijnende zaklamp en GSM licht op zoek naar 'mijn' hondjes. Ze zaten niet op de plaats die vooraf was afgesproken, even paniek. Dan maar alle hokken afgegaan en ze uiteindelijk gevonden! Allemaal de transportkooien in en zo in de bestelbus van Kimba geplaatst. De paspoortjes meegenomen en klaar voor de 3h durende rit naar Malaga airport. De hondjes bleven de hele tijd rustig en gaven geen 'piep'. Mijn oogjes vielen ook af en toe dicht. Aangekomen op de luchthaven hadden we nog ruim de tijd om een wandeling met de honden te doen. Het was er rustig dus dat ging allemaal goed.

Toen werd het tijd om te na te gaan waar ik moest inchecken en ons richting terminal 2 te begeven. Bij het inchecken moesten de honden al in de transportkooien en mee naar de douane om alles te controleren. Daar moesten ze allemaal één voor één terug uit hun kooi om de kooi te laten scannen. De arme diertjes wisten niet wat er allemaal ging gebeuren, mijn hartje brak. Toen dan ook nog één van de bagagemensen een kooi met hond en al van z'n karretje liet vallen moest ik mijn woede bedwingen. Tot straks m'n hondjes, doe het goed tijdens de vlucht en ik zie jullie in België! Kleine vrolijke Perla had meer geluk, zij mocht mee met mij in het vliegtuig. Nog even afscheid genomen van Julio en zijn vrouw die ook Perla in hun hartje hadden gesloten en ik kon door de douane, gaan wachten om te boarden. Perla had heel veel bekijks en heeft daar ter plaatse ook nog wat hartjes gebroken. Toen ook Perla haar beurt was gekomen om in haar draagtas te gaan, stribbelde ze tegen, hoe zou je zelf zijn. Ze wou haar hoofdje niet laten zakken en met haar puntoortjes was het heel moeilijk om de rits dicht te krijgen. Verder deed ze het de hele vlucht fantastisch. Na de tussenlanding kwam de stewardess mij zelf even melden dat ze hadden gecheckt en alles was oké met de hondjes in het bagageruim! Gelukkig!

Eénmaal aangekomen in Zaventem was het wachten geblazen op de hondjes. Toch al vlug even naar Elke gebeld om te melden dat ik geland was en wachtte op m'n hondjes. Toch al even Perla tot bij Elke en co gebracht en dan terug gaan wachten op de hondjes. Eén voor één bracht ik ze tot bij Elke en het ontvangstcomité. Alle papierwerk nog even in orde gemaakt en de hondjes konden mee met of tot bij hun opvanggezinnen. Gucci mocht nog even met mij mee om bij mij thuis opgehaald te worden door taxi-Michel om tot bij de adoptanten gebracht te worden. Wat een schat is Gucci toch, mee de tuin in met mijn duo waar ze eerst wat onwennig rondkeek maar nadien uitbundig mee begon te rennen en te spelen.

Moe maar voldaan van deze ervaring ben ik toch enigsinds blij terug thuis te zijn om alle indrukken en emoties te laten bezinken. Dit vergeet ik nooit meer en als ik nog eens de kans krijg om (langer) te gaan dan twijfel ik geen minuut!

 • D01
 • D02
 • D03