Adoptieverhaal Buck

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Foto0409 001Van deugniet tot de perfecte huisgenoot ... Buck

Lieve medewerkers van Galgo Aid,

Graag delen wij het mooie adoptieverhaal van onze grote witte galgokerel BUCK met jullie allemaal.

Toen we een drietal maanden geleden op de donkfeesten in Overmere plots oog in oog stonden met onze prachtige Buck leek het alsof het voorbestemd was ! Onze vorige hond moesten we jammer genoeg op 2 januari laten inslapen nadat hij 15 jaar onze trouwe huisgenoot was. Dat laat uiteraard een grote leegte achter, maar stilaan groeide het verlangen om terug een trouwe viervoeter in huis te halen. Toeval of niet, we hadden het al samen besproken dat we wel openstonden voor een adoptiehond. We twijfelden dan ook geen seconde nu de kans zich zo onverwacht voordeed! Na ons gesprek met adoptiemama Gwen waren we overtuigd dat Buck de hond was die we zochten, onze droomhond. We kregen eerlijke en correcte informatie over Buck zijn dolle fratsen, de reden waarom hij door Galgo Aid herplaatst werd en niet langer bij zijn vorige baasjes mocht blijven wonen. Maar dat maakte voor ons niet uit en we zijn dan uiteraard nog 2 keer teruggegaan naar de stand van Galgo Aid, zodat we Buck nog eens konden zien en aaien. Hij liet het zich allemaal ook welgevallen, al die aandacht.

We hebben direct bij thuiskomst de adoptieaanvraag ingediend en wachtten hoopvol op een positief antwoord. In de loop van de week erna kregen we een huisbezoekje van Ingrid, in het gezelschap van twee prachtige galgos. Na dit aangename en zinvolle bezoek wisten we dat het nu heel vlug kon gaan! Als we alle aanpassingen in de tuin rond kregen tegen die vrijdag kon Buck zondag al bij ons komen, er was immers een wandeling van Galgoaid in onze buurtgemeente Wetteren en dan konden we hem daar afhalen. Door weer en wind hebben we onze afsluiting aangepast, alle fotos doorgestuurd en dan maar afwachten ... Gelukkig volgde al snel het verlossend berichtje van Francesca dat we Buck zondag zouden meekrijgen na de wandeling. Het kon ons niet vlug genoeg gaan!!!

Toen we die middag naar Wetteren trokken werden we hartelijk ontvangen door de mensen van Galgo Aid en het viel meteen op hoe familiair het er allemaal aan toeging, een hechte vriendenclub. Het was nog even wachten op Buck want Gwen was nog onderweg met de trein. Maar weldra zouden we onze grote witte kerel weerzien! En daar was hij dan!!! De lieverd begroette ons net zo enthousiast als altijd en toen gingen we allen samen wandelen. Het slechte weer deed er niet toe en het werd een leuke namiddag waar we nog wat interessante tips en weetjes over onze Buck te horen kregen van mama Gwen. Het was tijd om huiswaarts te gaan en het afscheid viel mama Gwen toch een beetje zwaar. Maar jullie mogen gerust zijn, alles is heel vlot verlopen.

Intussen is Buck al 3 maand bij ons, en ja hij is soms een echte deugniet (vooral een gedreven tuinwerker). Maar hij kan ook een echt engeltje (salonhondje) zijn :) Maar vooral is onze Buck een heel sociale lieve hond waar je overal kan mee komen. We bedanken Galgo Aid voor deze prachtige huisgenoot en in het bijzonder opvangmama Gwen !

Vele groeten van de familie Pauwels.