Adoptieverhaal Yumas

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Kristel vertelt :

Yumas mooi

Niets is toevallig in het leven ..naar ’t schijnt is dat zo…..of zou het louter toevallig zijn dat mijn rationele echtgenoot in juni nog smoorverliefd werd op Buckje, een spierwitte galgo die bij Gwen op zijn ‘forever home’ zat te wachten ?…..Een hele vakantie heeft hij toen gemijmerd over die ‘lieve oogjes’, maar het rationele nam de overhand, en we waren het erover eens dat onze 2 galgootjes genoeg waren voor ons…..groot was onze opluchting dat Buckje uiteindelijk geadopteerd werd …maar waarom werd onze aandacht dan toch steeds weer getrokken naar” nieuwe” galgootjes ? Het was voor ons gewoon een leuke bezigheid om op te volgen welke galgootjes hier een nieuwe kans zouden krijgen, totdat Yumas in de picture op facebook verscheen….een ‘coup de foudre’, mensen spreken er soms over, maar dat was er nu één voor mij….van het moment dat ik hem op facebook ontdekt had, spookte hij door mijn hoofd, maar nu was het de beurt aan mijn ventje om mij aan ons voornemen te herinneren ….2 galgo’s …gewoon rationeel blijven…..

In augustus gingen we op vakantie, en ons Borisje en Miloke gingen net zoals de vorige keren bij tante Gwen op logement……en het toeval wil natuurlijk dat uitgerekend Yumasje bij Gwen in opvang zat…ik vermoed dat Gwen op een gegeven moment gedacht heeft dat we in het bos, nabij haar tuin, zouden blijven kamperen…we konden maar geen afscheid van Yumas nemen… vanaf die dag had hij onze beide hartjes veroverd….die oogjes….Kris en ik, we waren er beiden in verdronken….
maar…neen, 2 galgo’s, daar zou het bij blijven !

Telkens ik de daarop volgende weken facebook opende, ging ik onmiddellijk op zoek naar nieuwe fotootjes van Yumasje… en toen ik eind september voor het werk 2 dagen naar Wenen moest, toen zag ik op facebook (maar ik zag dat blijkbaar verkeerd) dat hij gereserveerd zou zijn…..mijn ventje moet toen de ontgoocheling in mijn stem gehoord hebben aan de telefoon, en hij besloot om over te gaan tot actie… tot een complot …. waar natuurlijk ook ons Gwen aan meegewerkt heeft ….. het hart had gesproken….de rationaliteit verdween in het niets…..

Gwen vertelt

Op 24 september vraagt Kristel via Facebook mijn telefoonnummer, Eumh das raar denk ik bij mezelf want Kristel heeft mijn nummer en kan mij ook niet herinneren dat Boris en Milo op vakantie zouden komen ? Even later gaat mijn telefoon, ... “Gwen, het is hier met Kris van Boris en Milo en Kristel hé”(vond het zo grappig dat hij eerst de honden vermeldde en dan pas zijn vrouwtje :) Ik vroeg me af waarom hij me belde ... maar eerst even de feiten.De feiten : In september kwamen Kristel en Kris, Boris en Milo ophalen na hun vakantie. Op dat ogenblik was Yumas in opvang bij mij en Yumas heeft nu eenmaal de gave om ganse gesprekken te voeren met zijn ogen, m.a.w. een doorwinterde verleider ! Het was hem al gelukt om met zijn verleidelijke blik, de harten van Anita en Griet te doen smelten toen zij "hondjes gingen ophalen in Spanje" zodat hij ter plekke voor Galgo Aid gereserveerd werd en met de eerstvolgende vlucht naar Belgie mocht komen. Dus speelde hij diezelfde kaart nog een keertje uit en ja hoor, Kristel viel als een blok voor hem, dat viel meteen op ! Ook op Facebook reageerde ze de dagen daarop verliefd op zijn foto’s en Anita, Griet en ik deden er met plezier nog een schepje bovenop, want het was ons al lang duidelijk wie Yumas volgens ons zou moeten adopteren :) Alleen tja, Kristel houdt voet bij stuk, 3 galgootjes is teveel, een 3e galgootje past niet in de koffer van de auto ... wat een zwak excuus !

Het plan: Kris vertelde dus aan de telefooon dat Kristel voor het werk in het buitenland was en dat hij haar wou verrassen bij thuiskomst met Yumas. Want sinds die bewuste 24ste september was Kristel blijven denken, kijken en vertellen over Yumas. De vraag was dus of Kris Yumas op 25 september zou mogen komen halen om te kijken of het klikt met Boris en Milo en de katten, met optie tot adoptie. Kris wou er zeker van zijn dat het niet nadelig zou zijn voor Yumas moest het niet klikken met de anderen thuis en wou hem dus even meenemen óp proef’ zeg maar ... Maar ik kan als opvanggezin niet zomaar toestemming geven, ook al is Yumas een stabiele hond. Dus raad ik Kris aan Anita te bellen en zijn vraag voor te leggen met de melding dat ik alvast akkoord ben. Aangezien Anita niet bereikbaar is belt Kris met Fran, die na overleg met mij, haar akkoord geeft voor Kris zijn plan. Zo gezegd zo gedaan en op donderdagavond komt een toch wel iets minder relaxte Kris dan gewoonlijk, Yumas ophalen. Hij heeft totaal geen idee hoe Kristel zal reageren als ze Yumas bij hun thuis gaat zien staan....

Kristel vertelt :

Ik vergeet nooit, nooit, het moment, toen ik op donderdagavond afgezet werd door de taxi die mij vanuit de luchthaven na een zakenreisje naar huis bracht. Ik vond het verdacht dat er niemand thuis was. Waar hing mijn echtgenoot in godsnaam uit ? Na een telefoontje bleek dat hij onderweg was naar huis ; hij was wat later omdat hij voor zijn werk nog’ iets ‘moest gaan afhalen….hij zou het hele verhaal nog wel vertellen want hij was bijna thuis….toen Kris effectief thuis kwam, vroeg hij mij of ik hem nog eventjes wilde helpen om dat ‘iets’ uit de koffer te halen, want hij dacht dat dat ‘iets’ wel goed zou passen bij ons interieur ???? Dus hij wilde dat ‘iets’ eens presenteren in onze woonkamer….. ik denk dat mijn mond nog nooit zo is opengevallen dan toen de koffer openging…..dat ‘iets’ was gewoon Yumasje….het gearrangeerde complot was compleet……mijn grootste verrassing ooit !!!!!

Ondertussen is Yumasje al flink ingeburgerd in ons gezinnetje. Alhoewel 3 galgo’s best wel een drukke bezigheid zijn,als je beiden fulltime werkt, toch zouden we de klok niet meer willen terugdraaien. Yumasje is zo slim en leergierig dat hij zich op een mum van tijd onmisbaar gemaakt heeft in ons roedeltje van honden én katten. Hij wil constant bij ons zijn, en zijn baasje is natuurlijk zijn grootste God…ik heb dat baasje dan maar heel snel vergeven voor zijn gearrangeerd complot…en ik heb natuurlijk ook ‘het toeval’ heel fel bedankt, omdat het mij zo’n mooi en lief geschenk gegeven heeft !