Bartje verovert vele harten in Nederland

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Aankomst Bartje Viv-01In april komt Bartje hier in opvang, klein en schraal. Timide, wat verlegen maakt hij kennis met de 4 honden van het huis, lief en zacht als hij is wordt hij direct met open pootjes ontvangen. Hij voelt zich snel thuis en speelde met iedereen maar Fluffy ons bang meisje wordt zijn soulmate...een prachtig stel. Bartje is flink, braaf , luistert goed, hij is ook slim en 2 x per week mag hij mee naar de hondenschool. Hij wordt de lieveling van de lesgever die in hem het hondje van Bart Simpson ziet: Santa's Little Helper haha!

Een adoptieaanvraag komt uit Nederland...".Liefde op het eerste gezicht"...zo schrijft Anneke. Tja dat moet wel zijn want Anneke komt samen 2 lieve vriendinnen helemaal uit Hengelo om op onze LIERkeplezierkewandeling kennis te maken met haar Bartje....en de liefde wordt nog groter. Verliefd vertrekken ze terug naar huis....zonder Bartje. Een week later gaan mijn man en ik Anneke "huis"bezoeken, we moeten toch zeker zijn dat ons kereltje een veilig en warm huisje krijgt. Een heel ontvangstcomité wacht ons op...koffie en gebak staat klaar,

Bartje wordt aan de boezems gedrukt en nu is hij er zeker van dat hij de knapste kerel van Hengelo is! We vertrekken samen naar een zeer grote hondenweide en Bartje laat zien hoe sociaal hij is met alles en iedereen....Anneke is in de wolken....Terug in het gezellige huisje aangekomen krijgen we nog een bord lekkere soep en vertelt Anneke over haar vorige hondjes, 2 look-a-likes, maar Bram was zwaar mishandeld. Hun prachtige foto's hangen aan de muur. Mooie verhalen worden verteld, Een belangrijke taak is nog weggelegd voor Bartje, hij mag mee op bezoek in een bejaardentehuisen in een school voor minderbegaafde kinderen...en dat gaat hij prachtig doen...want hij heet zoveel liefde te geven!

Bartje gaat hier een koning zijn, door iedereen bemind, en dat verdient hij ook, want hij is zo een innemend vrolijk ventje. 

En dan wordt het tijd dat we huiswaarts keren, het is nog een heel eind rijden...we moeten niet twijfelen, hier staat Bartje zijn gouden mandje....We nemen afscheid van iedereen en knuffelen nog een laatste keer ons opvangBartje. Traantjes vloeien...het is ni makkelijk.

Opvangen is zo ongelooflijk prachtig... dat je dit mogelijk kan maken...gelukkige baasjes met een gelukkige hond...dat is een wonder!

Opvangmama Ingrid