Wandeling Duffel (2011)

Gepost in Wandelingen

Galgo Aid moved on op ZONDAG 19 juni 2011 te Duffel
Speciale gasten : Concha en Alicia van het asiel van Kimba te Chiclana !


Onze vrijwilligers maken alles klaar

Aan een wandeling gaat heel veel voorbereiding vooraf. De omgeving wordt op voorhand verkend en de wandeling wordt minstens 2 keer volledig gewandeld en uitgestippeld. Ook het vinden van een geschikte zaal waar zoveel mensen en hondjes terechtkunnen, is niet altijd evident. De dag zelf zijn onze vrijwilligers al van 's morgens vroeg aan 't werk om de GAE shop klaar te zetten, de wegwijzers te hangen, vuilbakken en drinkbakken klaar te zetten. Onze penningmeester bezorgt ons netjes de inschrijvingslijst, de verkooplijst en het kassageld. Nadien zorgt zij voor alle betalingen en administratie, telkens een hele klus. In Duffel kregen we extra hulp van vrienden en familie, o.a. voor de bediening aan de toog en de Sangria tijdens de wandeling. Zonder onze vrijwilligers zouden onze wandelingen niet mogelijk zijn. Bij deze enkele foto's van enkele van onze vrijwilligers om jullie een idee te geven ...


Enkele reacties van onze nieuwe adoptanten en van onze Spaanse collega's

 • "Het is fantastisch om te zien hoe de mensen in Belgie met de honden omgaan. Alle honden zagen er zo goed uit en de mensen zijn er zo lief voor. Wij zijn heel dankbaar dat we dit hebben mogen meemaken en kunnen zien, wat een verschil met Spanje. Het was heel leuk om vele Kimba hondjes terug te zien en hen zo gelukkig te zien. Een herinnering en een belevenis die we nooit gaan vergeten. Bedankt aan alle mensen die een galgo of podenco een goede thuis geven en bedankt aan Galgo Aid. Concha & Alicia"

 • "Voor ons was het de allereerste keer dat we naar zo’n wandeling kwamen, dus we hadden er totaal geen idee van wat we konden verwachten … én zeker niet hoe onze Raul ging reageren (gezien hij in t bijzijn van veel publiek – 5 pers – nogal panikeerde)"

 • "T begin was nogal een schok voor Raul, maar zodra hij zijn vriendinnetje Samuga zag was hij een heel stuk rustiger. Ook t weerzien met Concha was prachtig om aanzien … Raul wist nog perfect wie ze was. Voor ons was t ineens een prima kans om sherif te leren kennen en ook dat is heel goed verlopen. Raul & Sherif konden het prima vinden."

 • "Hoewel ik niet zo’n wandelaar ben moet ik toegeven dat ik én de honden ervan genoten hebben. De sfeer was er heel goed. Wij kijken er naar uit om in augustus naar Denderleeuw te komen en jullie terug te zien. Groetjes vanwege Cindy"

 • "Het was zoals iedere keer weer leuk om aanwezig te zijn op de wandeling. Het doet ons altijd plezier om de mensen nog eens terug te zien en vooral ook de optocht van de vele hondjes is altijd hartverwarmend.

 • "Nu met onze nieuwe pup Lara was het leuk omdat ze haar broertjes kon terugzien en vooral haar opvangmama Ingrid. De volgende keer zal ze nu wel al eens kunnen meewandelen want nu is ze nog vlug moe. Haar zusjes Iris en Nieve die genieten met volle teugen van de wandeling alsook de mama en de papa."

 • "Wij kijken zeker en vast uit naar de volgende wandeling. Nathalie, Gunther, Leyka, Iris, Nieve en Lara"

 • "Wij waren echt verrast door het aantal inschrijvingen en haden nooit gedacht dat er zoveel mensen en honden zouden zijn ! Het was de eerste keer dat wij mee gingen wandelen en Nalu was eerst overdonderd door al die mensen met hun schatten, maar na een half uurtje voelde ze zich helemaal op haar gemak."

 • "We vonden het een super leuke ervaring en waren blij dat Sky (haar zusje) ook eventjes op het toneel was verschenen. Hopelijk kunnen ze volgende keer mee wandelen. De wandeling op zich super, want Nalu heeft zich héél de avond niet meer laten horen of zien. 4 pootjes naar boven. Amber had Fedor om mee te wandelen en was aan hem verkocht! Zo’n braaf en rustig lammetje! Als er volgende keer niks op onze agenda staat, gaan we zeker weer mee. Monika & familie"

 • "Hoi iedereen, de wandeling in Duffel was een spannend evenement, ik mocht immers op die dag de kleine Zaahro mee naar huis nemen. Aangekomen in Duffel zag ik heel veel galgootjes, ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Wat een belevenis! Fidgi, de nieuwe grote galgozus van Zaahro was ook heel erg onder de induk, maar dat beterde snel. Even heb ik getwijfeld of ik zou meewandelen, ik wilde natuurlijk genieten van de kleine Zaahro en wandelen mag hij nog niet met die jonge pootjes. De enige oplossing was dus om Zaahro een groot deel van de wandeling te dragen. Zo gezegd zo gedaan, maar amaai, wat begon die na een tijdje door te wegen, pfffff. Gelukkig was er een goede ziel die aanbood om Zaahro over te nemen. De wandeling zelf was heel leuk, en een mooie omgeving, lekker weertje, ik heb er echt van genoten. De drankstop was ook heel welkom want het was best warm (zeker als je al een hele tijd met een pup hebt gezeuld ;-)) De volgende wandeling die iets of wat in de buurt georganiseerd wordt ben ik zeker weer paraat! groetjes van Leen en een pootje van Zaahro"

 • "Het verrast ons telkens hoe groot de opkomst is bij jullie wandelingen. Zoveel mensen en zoveel hondjes, het is schoon om te zien. Zoals altijd was alles weer prima georganiseerd, we hebben genoten van de mooie natuur, de vertellingen van de mensen en niet te vergeten, de overheerlijke aarbeientaart ! We waren moe en voldaan toen we terug huiswaarts keerden, Oona en Alba hadden zich neergelegd in de koffer op hun zachte dekentjes en gaven de ganse rit geen kik meer. Het was voor Oona ook de eerste keer dat ze met megaveel hondjes werd geconfronteerd, om eerlijk te zijn, we dachten dat ze stoerder was, ze was erg onder de indruk van de drukke bedoening toen we ons moesten inschrijven voor de wandeling, en kwam vragend op me springen, en ja, podencomama heeft haar dan maar wat op de arm gehouden, totdat we weer buiten het gebouw waren. Voor de rest was ze heel flink, geen geblaf geen gejammer, alleen genietend van de leuke wandeling met zusje Alba. Het was ook eens leuk om de mensen van Kimba te mogen ontmoeten. Ze herkenden Alba en maakten van de gelegenheid gebruik om haar te vertroetelen en op foto te zetten. Je zag aan die mensen dat ze er erg van genoten om hun schatjes terug te zien, en meer nog, om te zien hoe ze van hun baasjes worden gekoesterd en verwend. Al hun werk en inzet moet voor hen veel voldoening geven als ze de hondjes achteraf gelukkig en gezond terug zien. We kijken uit naar de volgende wandeling en bestellen nu alvast het zonnetje! Groetjes Nadine en Davy"

Met dank aan Louis & zijn team en IEDEREEN die deze dag mee mogelijk gemaakt heeft ! Onze fantastische vrijwilligers die weer heel hard gewerkt hebben ! En ook vrienden & familie die een handje toestaken, DANK JE WEL ALLEMAAL !