Honden ter Adoptie

 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Ginger

Gepost in België

Ginger is een grote zwarte galgo reu van 2 jaartjes jong.
Ginger heeft eerst rustig de tijd gekregen om wat aan te komen in gewicht (er moeten nog wat grammetjes bij, maar die komen wel met de tijd) en te wennen aan een leven in huis bij mensen.

De eerste periode in België raakte hij wat overprikkeld door al die nieuwe dingen, geuren en kleuren en deze kon hij moeilijk verwerken en een plaatsje geven. Hierdoor durfde hij de eerste weekjes sloopgedrag vertonen wanneer hij teveel prikkels had binnen gekregen, maar ondertussen is hij veel minder vlug overprikkeld en zodoende is zijn sloopgedrag ook niet meer aanwezig.

Ginger kan ongeveer een 4-tal uurtjes alleen (wel met de andere honden van het opvanggezin) thuis blijven, hij is helemaal zindelijk (hondenluik aanwezig bij het opvanggezin)

In een rustige omgeving loopt Ginger mooi, braaf en rustig mee aan de leiband. Drukkere plekken en/of beweging achter zich vindt hij nog eng en reageert hier nog wat schrikkerig op, maar er is reeds een duidelijke verbetering merkbaar en mits de nodige herhaling, steun, beloning en training gaat dit zeker nog beter worden in de toekomst.

Ginger is sociaal, vrolijk en speels met soortgenootjes en zou echt baat hebben als er reeds een wat zelfverzekerde en speelse hond aanwezig is in Ginger zijn toekomstige thuis. 

In verband met zijn onzekerheid en het iets minder makkelijk plaatsen met prikkels van buiten af, zien we Ginger graag geplaatst in een wat rustigere omgeving.

Nieuwe mensen zijn voor hem in eerste instantie ook wat eng en dan blijft hij liever van op een afstandje observeren, als Ginger 1x door heeft dat je alleen maar het beste met hem voorhebt….

Dan heb je aan hem echt een vrolijke, blije speelse vriend voor het leven. Maar hij moet de tijd en geduld krijgen die hij verdient… want onder zijn wat stoerdere grote uitzicht, schuilt een oh zo klein onzeker ventje dat eigenlijk alleen maar begrepen en graag gezien wil worden…

Heb je tijd, ervaring en vooral veel geduld, dan kan jij misschien wel het perfecte maatje voor Ginger zijn ? 

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?


Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
320 Euro  (inclusief chip, inentingen, castratie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli