Vivi

op . Gepost in België

 

Vivi is een prachtig gestroomd galgo teefje van ongeveer 5 jaar oud.
Sinds 22 juli verblijft Vivi in een opvanggezin in België en het is intussen duidelijk dat ons lieve meisje geen gemakkelijk leven gehad heeft. Vivi werd in Spanje gebruikt als fokteefje, ze zag weinig daglicht en verbleef meestal in een schuur.
Toen haar jager besloten had dat hij genoeg andere jongere fokteefjes had, werd Vivi bedankt voor bewezen diensten en naar het asiel van Arca de Noé gebracht.

In het asiel gedroeg ze zich de eerste weken erg onwennig, maar na een tijdje kende ze enkele vrijwilligers beter en in het gezelschap van de andere honden in haar patio, voelde ze zich goed en kwam spontaan knuffels vragen. Ook in de omgang met de andere honden is Vivi sociaal, speels en stabiel.

Intussen verblijft Vivi 4 weken in België en het leven binnenshuis is volledig nieuw voor haar. Ze wordt langzaam gesocialiseerd, zoveel mogelijk op haar eigen tempo. Keukengeluiden waar ze de eerste 2 weken bang van was is ze intussen gewoon (geluid afwasmachine, mixer, koffiezet, ijskast die open en dicht gaat, ...) en af en toe wordt er al stilletjes een muziekje opgezet en dit vindt ze prima. Vivi is nog steeds heel erg bang van de TV en begint dan paniekerig over en weer te lopen, tot ze naar haar safe plekje in de gang onder de trap kan. Uit zichzelf komt ze niet in de woonkamer, ook niet overdag als het rustig is, liefst van al blijft ze in de gang liggen. Na elke wandeling wandelt ze samen met haar opvangbroertje aan de leiband mee naar binnen en blijft ze reeds enkele uurtjes in huis. Ze ligt dan rustig op een kussen tot ze ineens rechtspringt en ongedurig wordt, piepen en over en weer lopen zijn haar signalen dat ze stressed is en dan laat haar opvanggezin haar terug in de gang. Beetje bij beetje kan ze zo wennen aan de nieuwe situatie, het leven binnenhuis. Stap voor stap is er vooruitgang, maar het is duidelijk dat Vivi een rugzakje heeft uit haar verleden en dat het tijd, geduld en liefde nodig heeft om dit rugzakje minder zwaar te maken.

Tijdens het wandelen met haar opvang galgo broertje gaat het prima, Vivi is sociaal naar andere honden toe en niet bang van fietsers of andere voetgangers. In de buurt is ze al door verschillende hondeneigenaars graag gezien omdat ze zo mooi en vriendelijk is. Op haar eigen voorzichtige en zachte manier komt ze dan met haar hoofdje duwen voor knuffels, ook van mannen is ze niet bang. Wandelen als het schemert of winderig is vindt ze wel eng, maar dit is bij veel windekindjes zo. Als ze zonder haar opvangbroertje gaat wandelen is Vivi helemaal anders en veel angstiger, vooral van allerlei geluiden die ze dan hoort en soms ook mensen die passeren. Gelukkig is ze altijd veilig aangelijnd met een halsband en u-lead, dit is voorlopig echt nog nodig. Ze hangt heel erg aan haar opvangbroertje en ligt ook vaak samen met hem op een kussen. Vivi kan zeker niet als hond alleen geplaatst worden want ze heeft een houvast nodig, een vriendje dat haar laat zien dat de grote wereld niet zo eng is als ze soms denkt.

Voor Vivi zoeken we adoptanten met een rustig gezinsleven zonder al te veel drukte. Ook een tuin waarin ze veilig kan rennen (om de stress van zich af te schudden) en een hondenvriendje staan op haar verlanglijstje. En verder ... mensen die weten waaraan ze beginnen ... ervaring hebben met bangere (wind)honden en bereidt zijn met de nodige tijd, liefde en geduld hieraan te werken. Vivi is een schat van een meisje, lief en aanhankelijk ! Ze wil zo graag en doet echt haar best. Wie weet ben jij wel diegene die haar een kans geeft.

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
240 euro  (inclusief chip, inentingen, Europees paspoort, sterilisatie en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptie voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA, maar +12
 • Katten : onbekend
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : JA
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Wij danken

 • Sponsor-Galguino
 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

 • Sponsor-DCM
 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-Doggyshop