Honden ter Adoptie

COVID-19 : een impact op onze adoptiewerking:

Door de reisbeperkingen opgelegd door de verschillende nationale regeringen is het moeilijk om honden van Spanje naar België over te laten komen. Daar evenwel de toestroom in het asiel in Spanje verder doorgaat, volgen wij de opportuniteiten tot overbrengen nauwgezet op. 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Careto

Gepost in BelgiëCareto
is een grote wit/zwarte reu van ongeveer 3 jaar.

Ondanks duidelijk zichtbare littekens van een zwaar Spaans verleden
(hij mist een stukje van zijn staart, heeft een paar kale streepjes op zijn poten van oude wonden die zonder zorg geheeld zijn en op zijn rug enkele kale ronde plekjes (mogelijks brandwonden) van sigarettenpeuken die op hem gedoofd werden. Careto staat heel rooskleurig en vrolijk in het leven en heeft zijn vertrouwen in de mens niet verloren en aanziet iedereen als vriend.

Careto is graag wat actiever bezig en gaat graag mee wandelen. Hij durft soms wel een beetje trekken aan de leiband, maar laat zich gemakkelijk corrigeren door middel van stemhulp. Hij heeft geen probleem met verkeer of andere weggebruikers.

Hij is sociaal, vrolijk en heel heel af en toe een tikje onstuimig speels tegenover soortgenootjes van elke grootte. Binnenshuis is hij braaf en ligt hij liefst ergens op een zacht plekje rustig te soezen/slapen.

Eten is wel een aandachtspuntje bij Careto, kort samengevat: iets eetbaars onbeheerd achterlaten is geen optie. Vanaf hij nog maar denkt dat je uit het oog bent, gaat  Careto proberen om het eetbaars te pikken en op te eten. Als hij uit zijn bak staat te eten durft hij soms wel nog uitvalgedrag vertonen als er een andere hond te dicht bij hem komt.
Tegenover mensen vertoont hij dit gedrag nooit. Maar hij heeft op korte tijd al heel veel vooruitgang gemaakt en als hij 1x door gaat hebben dat hongerlijden echt tot een ver verleden behoord, gaat dit in de toekomst geen aandachtspuntje meer zijn.

Careto heeft misschien 2 of 3 kleine ongelukjes gehad de eerste dagen in huis, maar is sindsdien perfect zindelijk door middel van een hondenluik. Samen met de andere honden van het opvanggezin kan hij enkele uurtjes alleen thuis zijn en s’nachts slaapt hij braaf door.

Wie oh wie heeft er een plekje voor deze Spaanse schoonheid in zijn/haar (t)huis en in zijn/haar hart? Vul dan als de bliksem een adoptieaanvraag in. 

 
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?


Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
280 Euro  (inclusief chip, inentingen, castratie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Meer artikelen...

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli