Verhaal Nieva

Gepost in Adoptieverhalen

Ons NievaHey Iedereen,

Hier ben ik dan met een verhaaltje over één van mijn eigen geadopteerde Gae-hondjes.
Ik was sinds een paar jaar reeds trotse eigenaar van 3 Galgo's en 1 Greyhound toen verleden jaar plots het noodlot toesloeg.
Mijn allereerste Galgootje " Serenita " werd een paar dagen voor het nieuwe jaar plots ziek, haar nieren lieten het afweten. De speciale dieetvoeding voor nierpatienten kon ze niet binnenhouden, dus ze moest al snel aan het infuus bij de dierenarts. Op 31 december 2008 moest ik gaan werken maar ik kon het niet laten om toch nog s'morgens heel vroeg te bellen om te vragen hoe het met haar was.


Alles was op dat moment nog goed en ze had een rustige nacht gehad. Een paar uur nadien kreeg ik telefoon op mijn werk dat het niet zo goed ging met Serenita dus ben ik onmiddellijk vertrokken naar de dierenarts. Daar lag ze dan, totaal lusteloos en toen ze mij hoorde heeft ze haar hoofd nog éénmaal opgehefd om naar mij te kijken.
Ze legde haar hoofdje terug neer en blaasde haar laatste adem uit. Vol verdriet ben ik toen naar huis gegaan.
Eens thuis gekomen was het hek van de dam want Serenita was altijd de roedelleider geweest en nu kwam die zware taak op Mori terecht, de tweede in lijn. Dit kwam echter niet goed want Mori begon naar alle andere honden hier te snauwen en uit te vallen. Zij kon die zware taak klaarblijkelijk niet aan en de rest van de hondjes miste Serenita ook enorm. Gans mijn roedel was uit haar evenwicht want hun trouwe roedelleidster was er niet meer.

In één van de opvanggezinnen van Galgo Aid zat op dat moment een prachtige ruwharige witte Galgo. Op een gegeven moment kreeg ik telefoon van het opvanggezin waar ik al geruime tijd goed was mee bevriend. Zij vertelden mij over Nieva, hun prachtige opvanger. Ik was nu toch wel benieuwd naar haar dus spraken we af dat ze samen op bezoek zouden komen. Mijn vrienden hadden me verteld dat Nieva bepaalde trekjes meehad van Serenita en ik was eigenlijk al verkocht voor ik haar had gezien. Naarmate de dag van de kennismaking vorderde werd ik alsmaar nieuwsgieriger en zenuwachtiger

En toen Nieva dan eindelijk binnenwandelde, gebeurde er een mirakel want Mori droeg bijna onmiddellijk de vaandel over aan Nieva als roedelleidster.
Nieva had inderdaade bepaalde trekken mee van Serenita. Ze had net dezelfde blik in haar ogen. Na 5 minuten wist ik al met zekerheid dat Nieva hier zou blijven en heb ik ook gebeld met het bestuur van Galgo Aid. Mijn vrienden zijn s'avonds met de tranen in hun ogen naar huis gereden zonder Nieva. Mijn roedel kwam terug tot rust en Nieva nam het vaandel van Serenita over.
Serenita zal altijd diep in mijn hart blijven want voor mij was zij hel speciaal en als ik naar Nieva kijk dan heb ik het gevoel dat Serenita voor een stukje verder leeft in haar. Nieva was echt een geschenk uit de hemel zowel voor mij als voor mijn andere hondjes. Nieva en Mori zijn intussen beste vriendinnen geworden.

Groetjes, Ingrid

 

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli