Adoptieverhaal Men-old

Gepost in Adoptieverhalen

ArtikelDolores vertelt …

Ongeveer twee jaar woon ik nu ondertussen in mijn nieuwe thuis en ik ben er nog altijd super gelukkig !  Ik heb er het rijk voor mij alleen, ik krijg alle aandacht en wordt elke dag geknuffeld tot ik er moe van ben. Ik mag spelen en ravotten zo veel ik wil, én dat doe ik ook. Want moe zijn staat niet in mijn woordenboek !  Ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat ik het niet zo hoog opheb met katten en andere honden. Als ik ga wandelen en ik zie een andere hond, dan laat ik me duchtig horen, ze kunnen maar best uit mijn buurt blijven.  Maar weet je wat ??!! Een paar maanden geleden kwamen ze thuis op het idee om een speelkameraadje voor mij te zoeken. Ha nee, dacht ik bij mezelf – ’t zal niet waar zijn !  Op een dag kwam Galgo Aid langs en ze hadden een andere windhond bij.  Maar ik heb onmiddellijk duidelijk gemaakt dat ik geen andere hond op mijn erf wou. En ze zijn terug vertrokken, zonder binnen te komen. Voilà, opgeruimd staat netjes !  Een paar weken later kwamen ze echter terug : andere mevrouw en andere hond.  Die mevrouw was wel streng, brrr – maar de windhond vond ik wel OK.  Ja, daar kon ik wel mee opschieten … Nadien werd het stil rond een speelkameraadje en ik dacht dat het hele idee overgewaaid was, misschien maar beter zo ! 

Maar toen gingen we samen met Galgo Aid wandelen met een hele hoop windhondjes en toen … toen zag ik Men.  Een knappe, stoere bink en– een beetje ouder dan ik !  We mochten van mijn vrouwke samen wandelen en ik vond dat superleuk.  Een week later kwam Men me opzoeken, en ik heb hem onmiddellijk rondgeleid in huis en we mochten samen in de tuin spelen. Men leek zich ook goed te vermaken bij ons, en toen hebben ze thuis met Galgo Aid gepraat zodat Men bij ons mocht komen wonen !  We hebben het nu zo fijn samen, we liggen samen te soezen in de zetel, en we slapen samen in 1 zetel onder een dekentje. Ik geef het niet graag toe, maar Dali (hij kreeg een nieuwe thuis én een nieuwe naam) is toch wel een beetje mijn grote voorbeeld.  Rustig, fier en zo zelfzeker. …  Ik wil hem niet meer kwijt ! 


Dali (Men) vertelt …

Op een dag mocht ik weg uit Spanje, waar ik niet echt een leuk leven had. Wat me nadien te wachten zou staan, wist ik ook niet. Maar er waren fijne mensen die zich over me ontfermden, en ik vond het allemaal best.  Ik was wel een beetje bang, want er waren zoveel nieuwe dingen die ik niet kende.  Op een dag gingen we wandelen, het regende pijpestelen en ik was eigenlijk veel liever in de zetel blijven liggen, maar ik moest mee.  En kou dat ik had, ik was het warme Spaanse weer gewoon. Maar tijdens de wandeling viel mijn oog plots op de mooie, levendige Dolores. Ik kreeg het er gelijk warm van !  Na wat getrek aan die leiband en wat gejammer, mocht ik naast haar wandelen. Haar baasjes gaven me ook veel aandacht en ik vond het super ! De week nadien ben ik Dolores gaan opzoeken bij haar thuis en heb ik me van mijn beste kant laten zien, met als resultaat, dat ik er mocht blijven wonen. Voor altijd !! Kun je je dat voorstellen ?  Ik ben zo blij.  Ik probeer dan ook alles te doen om het vrouwke gelukkig te maken, ik probeer zo braaf mogelijk te zijn. En dat lukt me vrij goed. Want Dolores die durft toch wel meer, daar moet het vrouwke regelmatig eens op roepen – tja …  Maar op mij niet, ik luister altijd, afin – bijna altijd. Ik kan alleen niet weerstaan aan die blinkende vuilbak, die controleer ik regelmatig eens, en dat vinden ze niet zo leuk.  Ik probeer het dus niet meer te doen. Ik had nooit gedacht toen ik uit Spanje vertrok, dat zo’n zalig leventje voor mij was weggelegd. Ik heb dat gouden mandje gevonden, en ik geef het niet meer af !

Men-2ONS PRACHTIG KERSTGESCHENK “DALI”   Ruim een maand geleden kwam onze lieve galgo pup “Dali” in ons leven!  De zoveelste schat van een hond die wij een Gouden Mandje geven.  Hij is een prachtig kereltje van ongeveer 7 maand oud, met een hartje van goud ! In het opvang gezin bij Ingrid Canipel had hij ook al ieders hart gestolen , we waren zelfs een beetje bang dat hij daar bleef wonen ... ! Maar neen hoor, ze bracht hem toch bij ons, met een mooie strik errond en een heel mooi kaartje met een tekst waar we verstomd van stonden.  Heel erg bedankt Ingrid & Monique !    Intussen zijn we enkele weken verder en 1 ding is duidelijk, als enige man in huis tussen al die madammen, is kleine Dali hier de koning te rijk!   Hij voelt zich al goed thuis hier en is vooral de dikke vriend en speelkameraad van ons Freya, maar ook met de andere dames geen enkel probleem, zelfs ons bange Fenna slaapt bij hem !  Het is eigenlijk onverstaanbaar dat al die galgo’s mekaar zo direct aanvaarden en samen leven.   Dali is over ’t algemeen een rustig kereltje met natuurlijk de nodige pupie streken. Hij is heel graag in de tuin, achter de vogeltjes zitten, de kippen plagen, en uiteraard zoals het een echte galgo betaamt, heeft hij ook al een kleine renbaan in onze tuin gemaakt !  Hij gaat 2 maal per dag wandelen en loopt dan nog zijn rondjes op de hondenweide.  Daarna een lekker dutje op de sofa, een lekker kommetje eten en meer moet dat niet zijn . Wat een schat is hij toch ! Dali en Freya gaan overal mee naartoe.  Hij is flink in de auto en op visite, ja zelfs op restaurant en overal steelt  onze zwarte parel de show.   Dali speelt heel veel met Freya en ook ons meisje is helemaal opengebloeid, echt mooi om te zien hoe die twee met elkaar optrekken ! Dali slaapt mee boven achteraan op ons enorm groot bed  maar tegen het bedje van Freya, zodat ze weer bijna bij mekaar liggen !   Het is hier heel fijn met al onze woefen , we hebben ook een nieuw salon met 10 plaatsen dus nu kunnen we allemaal gezellig tesamen in de zetel “super is dat “. We hebben  in de loop der jaren in totaal 30 galgo’s gered en ik weet ieder galgo is apart en heeft zijn eigen karakter ! Maar “Dali” ik kan nu zeggen jij bent ”uniek”!  We willen je nooit meer kwijt en zijn zo blij dat jij nu een deel van ons gezin zijt !  

x
RINA & RUUD    
DALI EN ZIJN MADAMMEN       

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli