Adoptieverhaal Orlando

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

News-Orlando

Nele vertelt : “een droom die werkelijkheid wordt, een galgo een Gouden Mandje geven”.

Al jaren droomde ik ervan om een galgo'tje te kunnen redden uit het dieronvriendelijke Spanje. Hoe meer ik erover las, hoe meer ik overtuigd was om het ooit te doen. Vorig jaar nam ik contact op met de West-Vlaamse windhonden wandelclub “de West-Vlaamse Salvida's” en ging eens mee wandelen, samen met ons Lotje (kruising Malthezer, geadopteerd uit het asiel). Het werd een fantastische ontmoeting en na deze wandeling was ik helemaal zeker van mijn stuk ... alleen moest ik mijn omgeving nog overtuigen, met name mijn man. Die vond het niet echt nodig, we hadden immers al een hondje. En wat moesten we met zo'n immens grote windhond ? Onze tuin was niet aangepast en er moest nog veel werk verricht worden.

Ondertussen begon ik de boeken van hondenfluisteraar Cesar Millan te lezen, keek ik naar zijn programma en ook Stefaan mijn man keek stiekem mee :-) Enfin, na verloop van tijd kon ik hem overtuigen om voor Lotje toch een speelkameraadje te zoeken, het zijn tenslotte roedeldieren. Na enig rondzoeken op pets.be kwam ik toevallig uit op Yumas, een mooie galgo, die ter adoptie was bij Galgo Aid Europe. Het was liefde op het eerste gezegd en ik overtuigde mijn man om geen klein hondje erbij te nemen, maar om voor mijn grote droom gaan, namelijk een galgo een warm mandje bieden? Stefaan zag in hoe ik met hart en ziel zo graag een windhond wou redden en ging overstag, eigenlijk meer om mij een plezier te doen :-) Ik nam contact op met GAE ivm Yumas maar Yumas was net gereserveerd. Aan de ene kant voor mij een ontgoocheling, aan de andere kant was ik blij dat Yumas zijn gouden mandje gevonden had. Geen nood, er wachtten nog genoeg anderen op een Gouden Mandje en er zou er zeker wel eentje tussen zitten die matcht met ons Lotje en onze poes. In afwachting van the perfect match, kon ik een formulier invullen met onze verwachtingen en werd er ook een huisbezoek ingepland.

Wat verwachtte ik van een galgo ? Omdat het onze eerste windhond zou worden, wou ik toch wel een rustige hond, die met katten kon en met onze kleine Malthezer. Anders verwacht ik niet zo veel, een hond moet hond kunnen zijn, nietwaar? Ingrid, 1 van de vrijwilligers van Galgo Aid, kwam bij ons langs voor een huisbezoekje en eerste ontmoeting en had 2 galgo's mee. We vonden het een heel aangename kennismaking met de honden en de werking van Galgo Aid. Ingrid wist ons ook te vertellen dat er ondertussen een galgo in Spanje vrijblijvend geselecteerd werd... voor ons !! We werden erg benieuwd natuurlijk, zo spannend allemaal. Na het huisbezoek gaf mijn man toe dat het wel erg leuke honden waren :-) Ik dacht “oef hij draait al bij”. Stefaan ging ook meteen aan de slag in de tuin om overal een stevige en hoge omheining (van minstens 1m80 te plaatsen).

Orlando-Opvang-02Op 24 Oktober kwam Orlando aan in Belgie, hij ging eerst even naar een opvanggezin zodat zijn karakter in een huiselijke omgeving verder geobserveerd kon worden en ook begonnen ze al met Orlando te socialiseren, wandelen aan de leiband, mee met de auto, zindelijk maken. Het opvanggezin gaf ons veel en goede informatie over Orlando. Wij vonden dit een goede manier omdat we zelf geen ervaring hadden met galgo's. Zowel Francesca, als Ingrid, als het opvanggezin, lieten ons vriendelijk weten dat als we vragen hadden na adoptie, we hen altijd mochten contacteren en dat we ook acheraf goed zouden worden begeleid, wat natuurlijk super is en ervoor zorgde dat we ons niet meer zo onzeker voelden ! En toen was het eindelijk zover ... en mochten we gaan kennismaken met Orlando bij zijn opvanggezin en wat was dat heerlijk! Het kriebelde meteen om hem te adopteren, zo'n rustige en lieve hond, die mooi meeliep aan de leiband ! De ontmoeting met Lotje verliep ook vlekkeloos, echt een droomhond! Er was geen twijfel mogelijk, Orlando hoorde bij ons :-) De dag na onze ontmoeting zei Stefaan dat ook hij er nu erg naar uitkeek dat Orlando bij ons zou komen wonen en dat hij nooit had gedacht dat het zo’n schatten waren die windhonden. Ik kon mijn oren niet geloven, hihi. Terug thuis, contacteerde ik Viviane zodat ik alles wat Orlando nodig had via de webshop van GAE kon bestellen. Ik begon ook meteen enkele snoods te haken om Orlando te beschermen tegen de koude wind. Een weekje voor de komst van Orlando kregen we echter een opdoffer te verwerken, onze poes Liesje werd voor onze deur aangereden en was gestorven. We waren er niet goed van en hadden speciaal naar een galgo gevraagd die met poezen kan ... en u was ons Liesje er niet meer ... Maar een geluk bij een ongeluk, konden we onze gedachten vlug verzetten met de naderende komst van Orlando, gelukkig maar.

Op 4 November konden we hem dan eindelijk gaan halen. We bedankten Patricia en Herwig, zijn opvanggezin, van harte want het is echt wel knap wat zij doen en het moet niet makkelijk zijn om zo’n schat af te geven ! Thuisgekomen verliep alles heel goed, geen enkel probleem. Ook de eerste nacht hadden we niks gehoord. Orlando en Lotje sliepen gewoon in huis, niet bij ons op de kamer. Eerst vond ik dat toch een beetje spannend, maar blijkbaar was die ongerustheid nergens voor nodig. In't begin toen we opstonden, moesten we nog wat gewoon worden aan de grootte van Orlando, dat waren we echt niet gewend. Orlando voelde zich gelukkig heel vlug in zijn nopjes. Hij crosst graag in de tuin, gaat graag wandelen en is erg geïnteresseerd in mijn kookkunsten. Hij houdt mij graag gezelschap als ik aan het koken ben, toch leer ik Orlando wat uit de buurt te blijven, want het is toch een geniepig diefje :-) Het is ook te begrijpen dat hij graag iets pikt dat op het aanrecht blijft liggen, want hij heeft in Spanje zijn eten moeten zoeken, heeft erge honger geleden, het werd zelfs bijna zijn dood. Hij werd op het nippertje gevonden door een Spaanse familie en was toen erg ondervoed, zat vol met teken en had hevige diarree. Hij was op het eind van zijn krachten... dan kan je het hem toch niet kwalijk nemen dat hij al dat lekkers wil proeven hé. Zoals laatst, een versgebakken cake, we vonden die terug met een grote hap uitgesmuld :)

We zijn nu enkele weken verder en alles gaat super goed. Mijn droom kwam uit: een galgo'tje redden en ik moet zeggen dat werkelijk iedereen uit ons gezin zot is van Orlando. Dat kan ook niet anders hé, zo'n lieverd... Als 't aan mij lag, adopteer ik er nog enkelen... maar dat zal ik maar niet vragen aan Stefaan zeker ...

Groetjes van Nele en familie


Enkele Foto's van Orlando in Spanje

 

 

Enkele Foto's van Orlando bij Nele en family

 

 

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli