Adoptieverhaal Babette (Corina)

Geschreven door 3sens. Gepost in Adoptieverhalen

Corina-1

Het verhaal van Corina begint in juni 2014. Corina een prachtig kruising pupje van ongeveer 4 maandjes jong werd gevonden in een zigeunerwijk waar ze rondhing aan de vuilbakken op zoek naar een hapje te eten. Waarschijnlijk is ze een 'overschotje' van een nestje pups ...


Dit schattige meisje met haar grote oortjes is heel mensgericht en van niets of niemand bang. Een vrolijke spring in ’t veld die eind juni naar Belgie kwam en tijdelijk bij een opvanggezin van Galgo Aid verbleef, in afwachting van haar Gouden Mandje.

Judith haar adoptiemama vertelt : Een goed jaar hebben we nagedacht over een hondje. Niet omdat de kinderen zaagden (want zagen kinderen niet altijd om een hondje … of pony?), maar omdat een hondje adopteren niet niks is. Het is geen kat die je met een bakje brokjes en water gerust een dagje buiten kunt laten terwijl je er met het gezin op uit trekt. Neen, een hondje maakt deel uit van je gezin. Dat betekent dus dat je het waar mogelijk met je meeneemt, ook op restaurant of op vakantie, en dat je anders liefdevolle opvang zoekt. En dus wogen we tot vervelens toe de pro’s en contra’s af. Want als we ervoor zouden gaan, dan was het voor de volle 100%!

Babette maakt vriendjesMaar in juli hakten we dan eindelijk de knoop door. We zouden ervoor gaan. De zoektocht kon beginnen. Dierenasiels hadden we al meermaals bezocht, maar omdat de meeste honden daar al volwassen zijn, vaak een onbekend verleden hebben en wij een overenthousiaste 6-jarige in huis hebben, besloten we dat een puppy de veiligste keuze was, een hondje dat kon meegroeien met de kinderen.

Dat dit hondje niet uit een winkel of fokkerij zou komen, stond meteen vast. Er zijn hongerige hondjes genoeg op de wereld. Dus gingen we op zoek op websites van organisaties die straathonden redden. En daar werden we echt niet vrolijk van! We ploeterden ons door hartverscheurende verhalen tot ‘Corina’ plots op ons scherm verscheen. Het was liefde op het eerste gezicht! De adoptieprocedure werd in gang gezet en een paar weken later mochten we onze jongste telg gaan afhalen bij adoptiemama An. Corina werd ook herdoopt tot Babette.

De kennismaking met de drie katten verliep wat chaotisch. Ondertussen hebben ze geleerd in dezelfde kamer te leven. Babette heeft echter zo’n nood aan vriendjes dat ze de poezen niet met rust laat. Ze steekt haar poep in hun snoet en is gefrustreerd dat ze steeds koppig weigeren te ruiken. We beginnen zelfs na te denken over een hondenvriendje voor Babette.


Babette-pootje badenWe zijn nu twee maanden verder en zouden Babette niet meer kunnen missen. We zijn al met haar op vakantie geweest (een lange autoreis nog wel) en bezochten daar en hier al menig restaurant met ons hondje in ons kielzog. En dat viel allemaal heel goed mee! Het is ook heerlijk om ze ’s ochtends op bed te zien ‘vliegen’ zodra ze hoort dat we wakker zijn. Hoe ze dolenthousiast de kinderen begroet wanneer die ’s ochtends de trap afkomen of van school terugkeren. Hoe ze de beentjes van onder haar lijfje rent wanneer we met haar naar de hondenweide gaan. Hoe ze met haar pootje over het kopje van de geërgerde poezen ‘aait’. Hoe ze duivenveren op straat vindt en die parmantig meedraagt in haar muil. We lachen zelfs wanneer ze maar weer eens een teddybeer uit de kinderkamers de trap afsleurt, om die dan stiekem mee te smokkelen naar de tuin.

 

 IMG 3628In Augustus 2014 kreeg ons Babette er een zusje bij, nl Lola De 2 meisjes slapen samen in één mandje. Wie de baas is, is nog niet duidelijk. Babette is groter en sterker, maar Lola is echt wel een karaktertje en laat niet met haar sollen :-) We moeten goed opletten dat we ze precies evenveel aandacht geven want daar zijn ze heel gevoelig voor. Zet ik Lola op mijn schoot, dan moet Babette er ook op en vice versa. Dat is zo evident niet, want kleine Lola ligt lekker opgerold op mijn schoot terwijl ik vertaal, terwijl ik met Babette op mijn schoot alleen maar die 2 grote oren voor mijn scherm zie.

We hebben dus zeker geen spijt en zijn heel blij met onze 2 kleine meisjes!  Het zijn alle twee fantastische hondjes en we hebben er heel veel plezier aan. We gaan ook met hen naar de hondenschool, want wandelen met die twee is geen makkie. Ze rollebollen en spelen de hele tijd en je moet echt uitkijken waar je loopt om er niet over te struikelen.

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli