Honden ter Adoptie

 

Belgium-round De honden die reeds in Belgie zijn, verblijven in afwachting van een 'Gouden Mandje', tijdelijk in een opvanggezin. Het opvanggezin laat de hond wennen aan een huiselijke situatie en begint reeds actief met de socialisatie.
   
Spain-round De honden die nog in Spanje zijn, verblijven in 1 van de asielen waar GAE mee samenwerkt. Ook van onze partners ter plaatse krijgen wij goede informatie en de meeste honden worden tevens getest in hun omgang met katten. Rechtstreekse adoptie uit Spanje via Galgo Aid is mogelijk. 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Victor

op . Gepost in België

 

Hola, mijn naam is Victor.
Ik ben een jonge snaak (kruising/reu) van 4 maandjes jong en heb net enkele van mijn tandjes gewisseld. Ik hou van alle honden, ook poezenvriendjes (wel interesse), mensen groot en klein vind ik ook enorm leuk.

Er werd mij verteld dat voor een pup van mijn leeftijd ik toch wel een fijn braaf ventje ben, ook erg knap en lief. Ik luister zelfs beter dan de Spaanse mevrouw haar eigen hondjes, mijn neusje krult ervan... snuf snuf... wacht maar, ik moet nog helemaal openbloeien😉

Op 18 juli heb ik mijn pootjes op Belgische bodem gezet en er wacht mij een heel nieuw avontuur, bij aankomst werd ik verwelkomt door enkele mensen, mijn nieuwe opvangmama van België, er kwam daar ook een grote Galgovriend mij een goeiedag zeggen, ik ging hem vriendelijk begroeten, toen ik een beetje te enthousiast was gaf hij een kleine correctie en ik ging maar braafjes liggen …

We zijn ook al langs een hondenweide gepasseerd, nu moet ik eerst wat rusten van al de nieuwe indrukken… Morgen wacht mij vast weer een vrolijke dag met mijn nieuwe hondenvriendjes, je leest hier snel meer nieuws over mijn avonturen… tot later, poot Victor.

           
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
240 euro  (inclusief chip, inentingen, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptie voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : Paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Vivi

op . Gepost in België

 

Vivi is een prachtig gestroomd galgo teefje van ongeveer 5 jaar oud.
Sinds 22 juli verblijft Vivi in een opvanggezin in België en het is intussen duidelijk dat ons lieve meisje geen gemakkelijk leven gehad heeft. Vivi werd in Spanje gebruikt als fokteefje, ze zag weinig daglicht en verbleef meestal in een schuur.
Toen haar jager besloten had dat hij genoeg andere jongere fokteefjes had, werd Vivi bedankt voor bewezen diensten en naar het asiel van Arca de Noé gebracht.

In het asiel gedroeg ze zich de eerste weken erg onwennig, maar na een tijdje kende ze enkele vrijwilligers beter en in het gezelschap van de andere honden in haar patio, voelde ze zich goed en kwam spontaan knuffels vragen. Ook in de omgang met de andere honden is Vivi sociaal, speels en stabiel.

Intussen verblijft Vivi 4 weken in België en het leven binnenshuis is volledig nieuw voor haar. Ze wordt langzaam gesocialiseerd, zoveel mogelijk op haar eigen tempo. Keukengeluiden waar ze de eerste 2 weken bang van was is ze intussen gewoon (geluid afwasmachine, mixer, koffiezet, ijskast die open en dicht gaat, ...) en af en toe wordt er al stilletjes een muziekje opgezet en dit vindt ze prima. Vivi is nog steeds heel erg bang van de TV en begint dan paniekerig over en weer te lopen, tot ze naar haar safe plekje in de gang onder de trap kan. Uit zichzelf komt ze niet in de woonkamer, ook niet overdag als het rustig is, liefst van al blijft ze in de gang liggen. Na elke wandeling wandelt ze samen met haar opvangbroertje aan de leiband mee naar binnen en blijft ze reeds enkele uurtjes in huis. Ze ligt dan rustig op een kussen tot ze ineens rechtspringt en ongedurig wordt, piepen en over en weer lopen zijn haar signalen dat ze stressed is en dan laat haar opvanggezin haar terug in de gang. Beetje bij beetje kan ze zo wennen aan de nieuwe situatie, het leven binnenhuis. Stap voor stap is er vooruitgang, maar het is duidelijk dat Vivi een rugzakje heeft uit haar verleden en dat het tijd, geduld en liefde nodig heeft om dit rugzakje minder zwaar te maken.

Tijdens het wandelen met haar opvang galgo broertje gaat het prima, Vivi is sociaal naar andere honden toe en niet bang van fietsers of andere voetgangers. In de buurt is ze al door verschillende hondeneigenaars graag gezien omdat ze zo mooi en vriendelijk is. Op haar eigen voorzichtige en zachte manier komt ze dan met haar hoofdje duwen voor knuffels, ook van mannen is ze niet bang. Wandelen als het schemert of winderig is vindt ze wel eng, maar dit is bij veel windekindjes zo. Als ze zonder haar opvangbroertje gaat wandelen is Vivi helemaal anders en veel angstiger, vooral van allerlei geluiden die ze dan hoort en soms ook mensen die passeren. Gelukkig is ze altijd veilig aangelijnd met een halsband en u-lead, dit is voorlopig echt nog nodig. Ze hangt heel erg aan haar opvangbroertje en ligt ook vaak samen met hem op een kussen. Vivi kan zeker niet als hond alleen geplaatst worden want ze heeft een houvast nodig, een vriendje dat haar laat zien dat de grote wereld niet zo eng is als ze soms denkt.

Voor Vivi zoeken we adoptanten met een rustig gezinsleven zonder al te veel drukte. Ook een tuin waarin ze veilig kan rennen (om de stress van zich af te schudden) en een hondenvriendje staan op haar verlanglijstje. En verder ... mensen die weten waaraan ze beginnen ... ervaring hebben met bangere (wind)honden en bereidt zijn met de nodige tijd, liefde en geduld hieraan te werken. Vivi is een schat van een meisje, lief en aanhankelijk ! Ze wil zo graag en doet echt haar best. Wie weet ben jij wel diegene die haar een kans geeft.

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
240 euro  (inclusief chip, inentingen, Europees paspoort, sterilisatie en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptie voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA, maar +12
 • Katten : onbekend
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : JA
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Raya en Tella

op . Gepost in België

 

Raya en Tella (De zusjes van 8 jaar)


Samen gedumpt in het dodingsstation...
Samen in veiligheid in het asiel Arca de Noé...
Samen in opvang...

Samen geadopteerd (voor 2 jaar)....
Toen kwamen ze terug in opvang bij Gwen... wegens echtscheiding.

Na terug geadopteerd te zijn samen, keerden ze terug na 8 maanden, jawel weer door echtscheiding. Ten alle tijden willen we dat deze zusjes samen blijven, dus we gaan enkel voor een adoptie voor beiden.

Tella heeft Raya nodig en Raya heeft Tella nodig (Raya is getraumatiseerd en steunt op haar zus.)
Tella heeft een oude breuk die door geen of slechte verzorging slecht geheeld is, hierdoor loopt ze klein beetje mank. Maar ze heeft er momenteel geen last van en ondervind zelf ook geen hinder bij het spelen/lopen/crossen)

Het enige constante in hun leven, is elkaar...
Dus wie zijn wij om deze band te verbreken...??
Tella en Raya kunnen alleen samen geadopteerd worden en worden dus niet afzonderlijk geplaatst. 

Wie oh wie zijn/haar hart staat open voor beide meisjes ? 

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
240 euro samen  (inclusief chip,inentingen,sterilisatie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptie voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Meer artikelen...

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Op zoek naar een nieuw baasje

 • Bristol

  Bristol

   
  Bristol

Wij danken

 • Sponsor-Galguino
 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

 • Sponsor-DCM
 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-Doggyshop